Pastaruoju metu UEFA Europos lygoje neretai dominuodavo didieji klubai, kuriems nenusekdavo Čempionų lygoje arba jie turėdavo kuklesnius sezonus namų fronte. Šie metai kitokie – toliausiai nužygiavo gana kuklūs klubai. Pristatau simbolinį sezono vienuoliktuką.

Vartininkas Matheus „Braga“/Brazilija

30-metis brazilas Europoje turbūt žaidė geriausią savo karjeros futbolą. Jis buvo viena pagrindinių ilgo portugalų žygio priežasčių.

Centro gynėjai

Willi Orbanas „Leipzig“/Vengrija

Klubas Europos lygoje žaidė nedaug rungtynių – sezoną pradėjo Čempionų lygoje, o ir nežaidė dvikovos su Maskvos „Spartak“. Bet W. Orbanas buvo fantastiškas lemiamoje turnyro stadijoje.

Merihas Demiralis Bergamo „Atalanta“/Turkija

2019-20 m. sezone atrodė, kad dešimtmetį į priekį Turino „Juventus“ turės potencialiai geriausią pasaulyje centro gynėjų porą – Mathijsą de Ligtą ir neįtikėtinai puikiai klube debiutavusį turką. Bet po traumos M. Demiralis negrįžo į buvusią formą. O senuosius pasirodymus priminė labai solidus jo žaidimas Europoje šiemet.

Beratas Djimsiti Bergamo „Atalanta“/Albanija

Įmušė du beprotiškos svarbos įvarčius. Ir puikiai tvarkėsi prie savųjų vartų. Tikėtina, kad nepatekus į Europą, netruks susidomėjusių patyrusiu albanu.

Kairiojo krašto wingbackas Karlas Toko-Ekambi „Lyon“/Kamerūnas

6 įvarčiai ir 2 rezultatyvūs perdavimai. Europiniame fronte buvo aiškus savo komandos sezono MVP.

Centro saugai

Declanas Rice‘as „West Ham United“/Anglija

Buvo komandos ašis, ypač griaunant varžovų atakas. Bet įmušė ir tris įvarčius – labai solidus rezultatas jo pozicijos žaidėjui.

Al Musrati „Braga“/Libija

26-erių gynybinio plano saugas buvo viena pagrindinių ilgo „Braga“ žygio Europoje priežasčių. Labai gali būti, kad vasarą sulauks neatremiamų pasiūlymų.

Dešinysis wingbackas Jamesas Tavernier Glazgo „Rangers“/Anglija

Krašto gynėjai retai tampa rezultatyviausias turnyro žaidėjais. Bet J. Tavernier pavyko – 7 įvarčiai ir 2 rezultatyvūs perdavimai. Nors jam jau 31-ieri, bet „Newcastle“ auklėtinis gali pirmą kartą karjeroje sulaukti didelių klubų dėmesio.

Atakuojantys centro saugai

Ruslanas Malinovskis Bergamo „Atalanta“/Ukraina

3 įvarčiai ir 2 rezultatyvūs perdavimai vos per 5 rungtynes. Ukrainietis buvo labai ryškus.

Christopheris Nkunku „Leipzig“/Prancūzija

4 įvarčiai vos per 6 rungtynes. Atsižvelgiant į tai, kad rezultatyvumu nesprogo niekas, tai daugiau negu solidus rezultatas.

Puolėjas Luisas Murielis Bergamo „Atalanta“/Kolumbija

3 įvarčiai ir rezultatyvus perdavimas per mažiau negu vos 300 minučių. Kolumbiečio atkarpa Europos lygoje buvo įspūdinga.

Treneris Oliveris Glasneris Frankfurto „Eintracht“/Austrija

Po 42 metų pertraukos atnešė „ereliams“ europinį titulą. Tai buvo sistemos, o ne žaidėjų triumfas – lyginant su visais klubais, pasiekusiais pusfinalį, „Eintracht“ stovykloje gal net mažiausiai rastume individualiai išskirtinių žaidėjų. Todėl O. Glasnerį vienintelį ir įtraukiau į simbolinę sudėtį. Jų kelias į finalą nebuvo lengvas – pakeliui laukė „Barcelona“, Sevilijos „Real Betis“, „West Ham“. Tačiau visą kelią „ereliai“ nužygiavo be jokių suklupimų. Esminis bruožas buvo kovingumas – vokiečiai niekada nenuleido rankų. Jis atidirbo puolimą ir gynybą standartinėse padėtyse, labai pasikliovė toliašaude artilerija. Ir tai puikiai veikė.

Sekite autorių „Facebook“

Dalintis: