Pastaruoju metu Madrido „Real“ šlavė trofėjus Čempionų lygoje, bet gerokai kukliau atrodydavo namų fronte. Šių metų pasiekimas buvo vos antrasis dublis XXI amžiuje. Pristatau simbolinį vienuoliktuką, sezono staigmeną ir nusivylimą.

Vartininkas Thibaut Courtois Madrido „Real“/Belgija

Karališkojo klubo gynyba nebuvo geriausia visoje lygoje ir belgas darbo turėdavo santykinai nemažai. Ir su juo tvarkėsi aukščiausiu lygmeniu.

Gynėjai

Kairysis kraštas Jordi Alba „Barcelona“/Ispanija

33-ejų veteranas vis dar nepakeičiamas. Du įvarčiai ir 10 rezultatyvių perdavimų. Pastarasis skaičius yra jo karjeros rekordas.

Centro gynėjai

Ederis Militao Madrido „Real“/Brazilija

Brazilui tai buvo išbandymo sezonas. Išvyko Rafaelis Varane ir Sergio Ramosas ir jam teko nešti atsakomybę bei įsitvirtinti starto sudėtyje. Rezultatas – karjeros sezonas. Europos fronte būta daug iššūkių, bet Ispanijoje jis dominavo.

Jules Kounde „Sevilla“/Prancūzija

Kartais jaunesnius žaidėjus ištinka vieno sezono sindromas – pavyksta sužibėti, bet aplinkybės sutrukdo pasirašyti kontraktą su galingesniu klubu, o vėliau paaiškėja, jog tai veikiausiai buvo pirmas ir paskutinis šansas. Nepaisant katastrofiško žaidimo EURO 2020, tai ne J. Kounde istorija. Jis vėl įrodinėjo, kad yra pasiruošęs naujiems iššūkiams.

Dešinysis kraštas Lucas Vazquezas Madrido „Real“/Ispanija

Kone visose geriausius rezultatus rodžiusiose komandose ši pozicija buvo tokia, kurioje labai trūko stabiliai gerų žaidėjų. Pasirinkti buvo sunku. Darbštus ispanas kartais žaisdavo labiau atakuojančioje rolėje, bet puikiai susitvarkė ir su dažnai tekdavusiomis gynybinėmis užduotimis.

Centro saugai

Nabilis Fekiras Sevilijos „Real Betis“/Prancūzija

Ilgą laiką atrodė, kad šis transferas ne iki galo pasiteisino abiem pusėms. N. Fekiras nepasinaudodavo galimybėmis išvykti, kai buvo karjeros pike, o galiausiai persikėlė į žemesnio kalibro klubą, kurį laiką nieko ypatingo jame nedemonstruodamas. Bet šį kartą žibėjo. 6 įvarčiai ir 8 rezultatyvūs perdavimai. Pritrūko tik to, kad klubas būtų užsikabinęs už Čempionų lygos.

Casemiro Madrido „Real“/Brazilija

Prie Carlo Ancelotti jo funkcijos kiek susiaurėjo – nebestebino rezultatyvumu, kaip nutiko pernai. Bet vis dar yra be konkurencijos geriausias gynybinio plano saugas žaidžiantis Ispanijoje. O gal ir Europoje.

Dani Parejo „Villarreal“/Ispanija

Jam jau 33-eji. Turbūt naujų karjeros aukštumų tikėtis neverta. Bet jis man yra vienas geriausių visų laikų pasaulio futbolininkų kategorijoje tų, kurie niekada nėra laimėję Čempionų lygos ar TOP 5 lygmens nacionalinių pirmenybių. Jeigu jis šį sezoną būtų žaidęs už savo vaikystės klubą – Madrido „Real“, turbūt net jame žaistų starto sudėtyje. 2 įvarčiai ir net 10 rezultatyvių perdavimų (karjeros rekordas).

Puolėjai

Kairysis wingeris Vinicius Junior Madrido „Real“/Brazilija

Visi žinojo, kad jis talentingas vaikis, kol kas niekada per sezoną neįmušęs daugiau negu trijų įvarčių. Jo proveržio sezonas tapo viena kertinių priežasčių, kurios leido karališkajam klubui taip dominuoti. 17 įvarčių ir 10 rezultatyvių perdavimų.

Centro puolėjas Karimas Benzema Madrido „Real“/Prancūzija

Jeigu Prancūzija nepatirs fiasko Katare, tai gali savo trofėjų lentynoje ruošti vietą Auksiniam kamuoliui. 27 įvarčiai ir 12 rezultatyvių perdavimų yra jo karjeros rekordai, o dar įspūdingiau yra stilius, kuriuo jis tai pasiekė.

Dešinysis wingeris Yannickas Carrasco Madrido „Atletico“/Belgija

Gal 6 įvarčiai ir 6 rezultatyvūs perdavimai neskamba įspūdingai. Bet tai yra žaidėjas, mėtytas per 7 pozicijas. Jo stabilus žaidimas buvo tai, kas labai gelbėjo „matrasus“ per nepaprastai sudėtingą sezoną.

Treneris Manuelis Pellegrini Sevilijos „Real Betis“/Čilė

Klubas atrodė sustiprėjęs ir pasiruošęs kovoti dėl vietų Europoje. Bet vis tiek nustebino tai, kaip puikiai čilietis sustygavo savo ansamblį. Įsibėgėti užtruko – po penkių turų buvo pasiekta vos viena pergalė. Tačiau jau 11 ture „žalieji“ pasiekė Čempionų lygos zoną. Joje laikėsi 12 turų, iš jų 11-a – treti. Nors banguota sezono pabaiga (ypač keturių nelaimėtų rungtynių serija) kiek sumaišė kortas, bet pasiektas geriausia rezultatas nuo 2005 metų. M. Pellegrini ypač gerai mokėjo išnaudoti individualų savo puolimo lyderių talentą, daug įvarčių mušta tolimais smūgiais.

Sezono staigmena Madrido „Rayo Vallecano“

Prieš sezoną tikėtasi, kad „žaibai“ iškeliaus atgal į „Segunda“, nors vėlyvas Radamelio Falcao transferas pridėjo šiek tiek optimizmo. Sezonas prasidėjo dviem pralaimėjimais iš eilės, po kurių komanda atsidūrė paskutinėje vietoje. Bet tai ir buvo vienintelis sezono epizodas iškritimo zonoje. Praktiškai visą pirmąjį ratą jie kovojo dėl vietos Europos turnyruose, o jo pabaigoje trumpam netgi buvo Čempionų lygos zonoje. Tiesa, antrasis ratas buvo sudėtingas – vos dvi pergalės per 19 turų, šeši pralaimėjimai iš eilės, po kurių rungtynių be pergalių seriją dar išsitempė iki 11. Tačiau vis tiek finišuota aukštoje 12 vietoje. Jeigu „žaibai“ įmušdavo pirmi, jie mokėdavo kontroliuoti padėtį ir nepaleisti rungtynių. Jie buvo kūrybingi, gerai išnaudodavo standartines padėtis, mokėjo rasti plyšių tarp gynybos linijų.

Sezono nusivylimas Valensijos „Levante“

„Varlytės“ 4 sezonus iš eilės buvo stabilūs vidutiniokai ir šiemet lūkesčiai buvo identiški. Komanda ketverias iš penkių pirmųjų rungtynių sužaidė lygiosiomis, bet kai nelaimėtų rungtynių serija pasiekė 8 ir „Levante“ pirmą kartą sezone nukrito iki iškritimo zonos, vadovybė parodė duris Paco Lopezui. Su Javieru Pereira geriau nebuvo. Trys taškai per septynis turus ir jokių prošvaisčių ieškant pirmos pergalės. Alessio Lisci pirmajame „La Liga“ rate pergalių nepasiekė, bet antrasis prasidėjo nuo dviejų iš eilės pergalių. Žaidimas akivaizdžiai pagerėjo – ilgiausia serija be pergalių buvo vos ketverios rungtynės, iš viso iškovota net 8 pergalės per 19 turų, bet varžovai jau buvo paleisti per toli. Komanda puikiai puolė – septintas geriausias puolimas lygoje. Bet gynyba buvo blogiausia – antra blogiausiai besigynusi komanda praleido 11 įvarčių mažiau. „Varlytės“ negebėdavo kontroliuoti rungtynių, kai įmušdavo pirmos. Labai daug bėdų kėlė individualiai stiprūs varžovai, ypač kentėta nuo wingerių, daugokai įvarčių krito po tolimų smūgių.

Sekite autorių „Facebook“

Dalintis: