Kai Misteriu Turine vadintas Massimiliano Allegri tapo „Juventus“ treneriu, sirgaliai nesuprato, ką čia Beppe Marotta sumastė.

Buvęs „Milan“ treneris, kartą laimėjęs „Serie A“ ir dėl prastų rezultatų išmestas lauk. Visai kas kita negu sirgalių numylėtinis Antonio Conte.

Pasirodė, kad viskas yra kitaip. Ramesnis ir inteligentiškesnis Allegri ir toliau štampavo Italijos čempionų titulus.

Be to, klubas pagaliau padarė ir tai, kas nepavykdavo Conte – prasidėjo solidūs sezonai Europoje.

2015 metų Čempionų lygos finale Juventus galbūt dar buvo dar šiek tiek nepasiruošusi. Taip, tai buvo saugų linijos – Pirlo, Pogba, Vidal, Marchisio gulbės giesmės sezonas, tačiau kai puolėjų tandemas yra Tevezas ir Morata, o varžovai turi Messi, Neymarą ir Suarezą, o kitose grandyse lygybė, buvo per sunku.

Po dvejų metų Juventus buvo žymiai geriau pasiruošęs. Bet komanda sugriuvo per pertrauką – Dani Alveso ir Leonardo Bonucci išsišokimai išvedė komandą iš pusiausvyros.

Paskutiniu metu buvo akivaizdu, kad Allegri iš komandos išspaudė tai, ką galėjo. Italijoje titulai nesibaigia, tačiau Europoje komandos pikas jau praėjo.

Galbūt dar gynybos veteranų branduolys ir Ronaldo dar turi bent vienerius metus. Galbūt kitą sezoną ir be milžiniškų permainų įmanoma kovoti dėl trofėjaus. Bet netrukus turės prasidėti naujas ciklas. Ir logiška jį pradėti su nauju vedliu.

Sekite autorių „Facebook“

Dalintis: