Žvelgiant į žaidimo kokybę, Madrido „Real“ vargu ar buvo geriausia Čempionų lygos komanda. Bet jie pademonstravo neįtikėtiną charakterį ir pelnytai triumfavo. Pristatau simbolinį sezono vienuoliktuką.

Vartininkas Thibaut Courtois Madrido „Real“/Belgija

Žaidė absoliučiai geriausią savo karjeros futbolą. Ir tai leido labai pažeidžiamai komandai galiausiai triumfuoti Čempionų lygoje.

Gynėjai

Kairysis kraštas Joao Cancelo „Manchester City“/Portugalija

Karjeros sezono metu Europoje buvo ne mažiau ryškus negu namų fronte. 2 įvarčiai ir 3 rezultatyvūs perdavimai.

Centro gynėjai

Dayotas Upamecano Miuncheno „Bayern“/Prancūzija

Nemažai kalbėta apie tai, kad nebus lengva pereiti į superklubą. Bet prancūzas abiejuose frontuose buvo geriausias savo komandos centro gynėjas, ir buvo dominuojanti jėga Europoje.

Virgilas van Dijkas „Liverpool“/Nyderlandai

Buvo viena pagrindinių priežasčių, leidusių „raudoniesiems“ nužygiuoti iki Čempionų lygos finalo.

Dešinysis kraštas Trentas Alexamderis-Arnoldas „Liverpool“/Anglija

Atliko 3 rezultatyvius perdavimus. Nors jo žaidime buvo galbūt titulą kainavusi klaida, bet visų metų kontekste buvo labai solidus.

Centro saugai

Joshua Kimmichas Miuncheno „Bayern“/Vokietija

Šie dveji metai be konkurencijos yra geriausi ir brandžiausi vokiečio karjeroje. Komandinės sėkmės pritrūko, bet jis buvo turbūt geriausias saugas Čempionų lygoje.

Thomas Mulleris Miuncheno „Bayern“/Vokietija

4 įvarčiai ir 4 rezultatyvūs perdavimai. Dar vienas solidus veterano sezonas.

Kevinas de Bruyne „Manchester City“/Belgija

2 įvarčiai ir 3 rezultatyvūs perdavimai. Puikus žaidimas lėmė ilgą „miestiečių“ kelionę į Čempionų lygą, o ankstyvas Pepo Guardiolos keitimas iš dalies lėmė tai, kad antro finalo iš eilės klubas nepasiekė.

Puolėjai

Kairysis kraštas Leroy Sane Miuncheno „Bayern“/Vokietija

6 įvarčiai ir 6 rezultatyvūs perdavimai. Skaičiai labai primenu tuos, kuriuos pavyko pasiekti Bundeslygoje per gerokai ilgesnę imtį. Žaidimo kokybės prasme turbūt tai buvo geriausias turnyras jo karjeroje.

Centro puolėjas Karimas Benzema Madrido „Real“/Prancūzija

Įmušė 15 įvarčių. Ir geriausiame karjeros sezone patį geriausią savo futbolą demonstravo būtent Europoje.

Dešinysis kraštas Kingsley Comanas Miuncheno „Bayern“/Prancūzija

Pliki skaičiai ne patys įspūdingiausi – 2 įvarčiai ir 3 rezultatyvūs perdavimai. Tačiau būtų dar daug kertinių perdavimų ir žaidimo konstravimo. Būtent šio sezono Čempionų lygoje serviravo bene brandžiausius savo pasirodymus.

Treneris Carlo Ancelotti Madrido „Real“/Italija

Nuo to laiko, kai 2015 m. paliko Madrido „Real“, Papa Carlo savo karjeroje nieko ypatingo nepasiekė. Nesėkmingas etapas Miuncheno „Bayern“ ir tada aukščiausio lygio klubų nebesudomino. Iki šios vasaros. C. Ancelotti „Real“ įdiegė puikią kovotojų dvasią ir karališkasis klubas niekada nenuleisdavo rankų. Stebuklingai išsigelbėta prieš „Paris Saint Germain“ ir „Manchester City“. Komanda buvo kūrybinga, puikiai išnaudodavo individualų puolimo grandies žaidėjų meistriškumą, atrasdavo erdves, gerai išnaudojo wingerius, puikiai realizavo progas ir žaidė greitose atakose. Papa Carlo įrodė, kad gandai apie jo karjeros žlugimą buvo ankstyvi.

Sekite autorių „Facebook“

Dalintis: