Neskaitant Europos parlamento rinkimų, vienas svarbiausių įvykių Europoje savaitgalį (futbolo Europoje) buvo tai, kad Bergamo „Atalanta“ kitą sezoną žais Čempionų lygoje.

Didžiąją sezono dalį jie buvo koviniu atstumu nuo Čempionų lygos zonos, o 13 nepralaimėtų rungtynių finišas leido iškovoti trečią vietą.

Sėkmę reiktų sieti su puikia uosle talentams ir Gian Piero Gasperini. Žmogumi, kuris su „Genoa“ dar gūdžiais 2008-2010 žaisdavo 3-4-3, nors visos schemos su trimis gynėjais tada buvo laikomos atgyvenusiomis.

Su „Genoa“ G. P. Gasperini viršūnė buvo penktoji vieta. 2011 metais jis gavo šansą Milano „Inter“, tačiau etapas buvo trumpas ir labai nesėkmingas.

„Palermo“ ir vėl „Genoa“ klubuose nieko per daug įspūdingo treneris nenuveikė, bet 2016-ųjų sprendimas imtis darbo Bergame buvo visiška sėkmė.

Pirmame sezone užimta 4 vieta, antrame – 7. O dabar medaliai ir garantuotas kelialapis į grupių turnyrą Čempionų lygoje.

Komandai visai sekėsi išlaikyti branduolį – Franckas Kessie ir Bryanas Cristante bene vieninteliai labai svarbūs žaidėjai, kurie klubą paliko G. P. Gasperini eroje.

„Atalanta“ šį sezoną demonstravo geriausią puolimą lygoje, nors žvaigždžių neturi. Tačiau individualiai stiprių žaidėjų apstu – Alejandro Gomezas, Duvanas Zapata ir Josipas Ilčičius varžovams nuolat kuria problemas. 3-4-1-2 šį sezoną buvo pagrindinė schema, o wingbackas Hansas Hateboeras vienas iš neapdainuotų sezono herojų. Komanda neprarasdavo vilties net sudėtingose situacijose ir buvo labai kovinga. Puolimą į priekį tempia ir puiki progų realizacija.

Šiemet su lyderių išlaikymu bus sunkiau, bet norisi tikėtis, kad antras blynas Čempionų lygoje G. P. Gasperini bus geresnis. Jeigu jis klubo nepaliks.

Sekite autorių „Facebook“

Dalintis: