Jeigu reiktų išrinkti pačią geidžiamiausią Europos vasaros futbolo prekę, atsakymas būtų labai paprastas – Matthijsas de Ligtas.

Ar daug žinote 19-mečių kapitonų, kurie būtų įmušę lemiamus įvarčius Čempionų lygos ketvirtfinaliuose, būdami centro gynėjais ir atstovaudami geriausiu atveju Europos futbolo vidutiniokams, kuriems prieš sezoną niekas pusfinalio neprognozavo?

Niekas nežino, kokios yra šio vaikino lubos. Kol kas jis daro klaidų, kartais netgi didelių. Tačiau yra toks tvirtas psichologiškai, kad tai jo nepažeidžia.

Manau, kad Italijoje jam puikiai seksis. Jis turi labai tvirtą charakterį ir aukštą futbolo IQ. Jeigu būtų mokinys, turbūt būtų visiškas dešimtukininkas, kuris kartu yra šiek tiek arogantiškas (nes jaučia savo talentą) ir kartais išvedantis iš kantrybės mokytojus.

Labai svarbu tai, kad Turine jis turės puikius mentorius. Taip, Daley Blindas nėra blogas žaidėjas, bet galimybė mokytis iš Giorgio Chiellini yra visai kas kita.

Neabejoju, kad Turine jis bus starto sudėties žaidėjas. Turbūt žais su G. Chiellini, nors stipraus sezono pagaliau laukčiau ir iš Leonardo Bonucci. Juk prieš du metus daug kas jį laikė kone geriausiu centro gynėju pasaulyje, o dabar, kai Turine neliko Massimiliano Allegri, su kuriuo Leo sutardavo ne visada, pats laikas vėl tai visiems priminti.

Paradoksalu, bet ilgą laiką „Juventus“ stiprybe buvusi gynyba pernai vis dažniau pavesdavo svarbiuose mūšiuose. Tad M. De Ligtas yra tai, ko komandai labiausiai ir reikėjo.

Puikus tiek „antrame aukšte“, tiek ant žemės, gerai jausdamasis su kamuoliu jis puikiai tiks Maurizio Sarri propaguojamam futbolui.

Sekite autorių „Facebook“

Dalintis: