ČŠį kartą Čempionų lygos savaitėje netrūko įspūdingų sugrįžimų po prastų rungtynių pradžių ir pirmosios komandos užsitikrino vietas atkrintamosiose varžybose. Tai bus svarbus kriterijus vertinant klubų pozicijas reitinge.

  1. (1) Miuncheno „Bayern“

Oficialu tai, ką buvo galima nujausti jau seniai – „bavarai“ kitame etape. Tik tragiška atkarpa neleistų jiems užimti pirmos vietos grupėje. Visgi, kol kas tokio scenarijaus neatmeskime – Belgrade nebūtinai bus lengva, o „Tottenham“ yra labai motyvuotas revanšui. Tačiau kol kas „Bayern“ pozicijos turnyre stipriausios.

2. (2) „Paris Saint Germain (PSG)“

Rungtynės su „Brugge“ nebuvo užtikrinčiausias PSG pasirodymas, bet pergalė iškovota. Tikėjimo, kad jie gali prarasti pirmą vietą grupėje, tikrai neturiu.

3. (5) Turino „Juventus“

Maskvos „Lokomotiv“ tikrai nėra parankus varžovas „zebrams“, bet iškovota dar viena pergalė. Kadangi kluptelėjo Madrido „Atletico“, italai dabar yra savo padėties šeimininkai ir turi gerus šansus laimėti grupės varžybas.

4. (3) „Manchester City“

Viešnagė Italijoje nebuvo tokia jau lengva – rungtynės baigtos su Kyle‘u Walkeriu vartuose. Pavyko išsilaikyti ir pasiimti tašką. Mažai abejonių, kad „miestiečiai“ užtikrintai laimės grupės varžybas.

5. (8) „Liverpool“

Pergalė prieš „Genk“ nebuvo lengva. Tačiau dangus virš „Anfield“ šviesus – „Napoli“ barsto taškus. Tad jeigu namie su italais bus sužaista bent lygiosiomis ir įveiktas „Salzburg“, to pirmai vietai pakaktų.

6. (6) „Barcelona“

Leido Prahos „Slavia“ išsivesti tašką iš „Camp Nou“. Kiti grupės konkurentai turi savų bėdų, tad vargu ar tai kelia grėsmę nebūti aštuntfinalyje, bet su tokiu futbolu ilgo žygio Čempionų lygoje nebus.

7. (10) Madrido „Real“

Rodrygo šou parodė, kad karališkasis klubas gerame kelyje. Pergalė svarbi ir emociškai – įmušta dvigubai daugiau įvarčių negu per pirmą ratą.

8. (7) Londono „Chelsea“

Kad ir kaip vertintume teisėjavimą, „aristokratams“ pasisekė, kad jie iškovojo tašką. Jeigu kitame ture pavyks laimėti Valensijoje, klubas dės didžiulį žingsnį link kito etapo ir pirmos vietos grupėje.

9. (4) Madrido „Atletico“

Pralaimėjimas Leverkuzeno tikrai nuviliantis rezultatas. „Bayer“ tai buvo pirmieji taškai. Rungtynės parodo ispanų pažeidžiamumą. Jeigu nepavyks išvykoje nugalėti Turino „Juventus“, o „Bayer“ ir „Lokomotiv“ sužais ne lygiosiomis, galime turėti labai intriguojantį paskutinį turą.

10. (9) „Tottenham Hotspur“

Išvykoje įmušti keturis įvarčius į Belgrado „Crvena Zvezda“ vartus yra geras rezultatas. Bent jau Europoje „Spurs“ tikrai iškopė iš emocinės duobės.

11. (12) „Leipzig“

Pergalė Sankt Peterburge pasiekta užtikrintai. Tai milžiniškas žingsnis link patekimo į aštuntfinalį. Tiesa, kova dėl pirmos vietos grupėje tikrai dar nėra baigta.

12. (11) „Napoli“

„Salzburg“ šiemet lengvai sužvėrėjęs. Galbūt įvertinus tai, kad veiksmas vyko namų stadione, taškas ir nėra geras pasiekimas, bet keturi taškai per dvejas rungtynes visai geras rezultatas. Rungtynės Liverpulyje turėtų lemti pirmos vietos likimą.

13. (19) „Valencia“

Turėjo problemų Lilyje, bet visus klausimus išsprendė per paskutines 10 rungtynių minučių. Lygiosios tarp „Chelsea“ ir Amsterdamo „Ajax“ leidžia grįžti į kovą dėl pirmos vietos grupėje.

14. (16) „Lyon“

Užtikrintai susitvarkė su Lisabonos „Benfica“ ir kol kas yra atkrintamųjų varžybų zonoje. Tačiau portugalai yra nominalūs grupės autsaideriai, prieš kuriuos po kartą abu konkurentai dar žais.

15. (14) Dortmundo „Borussia“

Vertinant iš pirmo kėlinio perspektyvos, rungtynėse su Milano „Inter“ pasiektas puikus rezultatas. Tačiau blogai yra tai, kad jeigu su „Inter“ bus turima vienodai taškų, italai bus aukštesnėje vietoje. Abiejų klubų tvarkaraštis vienodas.

16. (13) Amsterdamo „Ajax“

Pagal rungtynių kontekstą, išleido kišenėje beveik turėtą pergalę. Tai kiek komplikuoja reikalus, tačiau abu likę varžovai pirmame rate olandams jokių problemų nesukėlė.

17. (18) Donecko „Shakhtar“

Zagrebe išsigelbėjo per teisėjo pridėtą laiką. Tas įvartis gali būti auksinis – realu, kad patekimas į kitą etapą gali būti sprendžiamas šioms komandoms turint vienodai taškų. Tada aukštesnę vietą užims ukrainiečiai.

18. (17) Milano „Inter“

Nenustebčiau, jeigu būtent pralaimėjimas Dortmunde taps pagrindine nepatekimo į aštuntfinalį priežastimi. Vienintelis geras dalykas yra tai, kad „Inter“ išlaikė tarpusavio rungtynių pranašumą.

19. (15) Sankt Peterburgo „Zenit“

Pralaimėjimas namie prieš „Leipzig“ skaudus. Bet visi šansai išlieka rusų rankose. Reikia namie įveikti „Lyon“ ir jie paskutiniame ture bus savo padėties šeimininkai.

20. (26) Bergamo „Atalanta“

Taip, tai tik vienas taškas. Bet jis iškovotas kovoje su „Manchester City“. Be to, konkurentai sužaidė lygiosiomis. Todėl italai grįžta į kovą. Jeigu daugiau pralaimėjimų nepatirs, jie turbūt bus kitame etape.

21. (25) Leverkuzeno „Bayer“

Pergalė prieš Madrido „Atletico“ šiek tiek vilties įpučia. Bet dabar reikia laimėti Maskvoje, laukti „Juventus“ pergalės prieš „Atletico“, patiems namie įveikti „Juventus“ (italams tokiu atveju rungtynės nieko nelemtų) ir dar tikėtis, kad „Lokomotiv“ bent tašką pasieks Madride.

22. (20) Lisabonos „Benfica“

Pralaimėjo Lione. Išsigelbėti dar gali, bet scenarijus jau būtų sudėtingas.

23. (21) Zagrebo „Dinamo“

Išleido pergalę namie prieš Donecko „Shakhtar“ ir gali kaltinti tik save. Dabar jų laukia rungtynės išvykoje su Bergamo „Atalanta“, kuriai tai bus gyvybės ir mirties mūšis ir svečiai iš „Manchester City“. O jeigu bus surinkta lygiai taškų su „šachtininkais“, to antram etapui bus per mažai.

24. (24) „Salzburg“

Turbūt per du mūšius su „Napoli“ buvo galima pasirodyti ir kiek geriau. Tačiau kišenėje bilietas į UEFA Europos lygą turėtų būti.

25. (23) Belgrado „Crvena Zvezda“

Net ir galingi klubai paprastai Belgrade įmuša mažiau įvarčių. Tačiau atsižvelgiant į grupės dinamiką, paskutiniame ture Pirėjuje užteks lygiųjų ir serbai keliaus į Europos lygą.

26. (27) „Brugge“

Viskas priklausys nuo mūšio Stambule. Jeigu pavyks įveikti „Galatasaray“, o PSG įveiks „Real“, Briugėje karališkojo klubo lauks rizikingas vakaras. Toks scenarijus atrodo gana realus.

27. (22) Maskvos „Lokomotiv“

Abu mačai su „Juventus“ buvo neblogi, bet kas iš to, kai nė viename taškų iškovoti nepavyko. Kitame ture laukia svarbiausias mūšis – į Maskvą atvyksta „Bayer“. Jeigu bus iškovota pergalė, tuomet niekas iš Europos lygos zonos „geležinkelininkų“ neišstums.

28. (29) Prahos „Slavia“

Čekai iškovojo puikų tašką Barselonoje. Tai vargu ar jiems kuo nors padės. Kita vertus, jeigu pavyktų namie dar labiau parblokšti Milano „Inter“, galbūt būtų galima sezoną tęsti Europos lygoje. Toks scenarijus, atsižvelgiant į pirmojo turo patirtis, neatrodo neįmanomas.

29. (31) Pirėjo „Olympiacos“

Privertė „Bayern“ kiek pasinervinti. Šeštame ture laukia svarbiausias mūšis su Belgrado „Crvena Zvezda“. Pergalė veikiausiai atvertų kelią į UEFA Europos lygą.

30. (30) Stambulo „Galatasaray“

Pergalės Madride jie ir nesitikėjo, bet rezultatas vis tiek neturėjo nudžiuginti. Jų didysis finalas bus jau kitame ture, kai namie iš esmės bus būtina įveikti „Brugge“ – kitaip sezonas Europoje bus baigtas.

31. (32) „Genk“

Garbingai priešinosi „Liverpool“, bet taško neišplėšė. Norint išsaugoti šansus pratęsti kelią Europoje, patartina kitame ture namie „Salzburg“ sutriuškinti penkiais įvarčiais.

32. (28) „Lille“

Sugriuvo tik pačioje rungtynių Valensijoje pabaigoje. Tačiau dabar tik didžiulis stebuklas atvertų duris į UEFA Europos lygą. Pradžiai reiktų keturių įvarčių skirtumu sutriuškinti „Ajax“. Tačiau net ir tokiam scenarijui išsipildžius reikia dar ne vieno palankaus siužeto vingio.

Sekite autorių „Facebook“

Dalintis: