Victoras Osimhenas keliasi į „Napoli“.

„Napoli“ teoriškai turėtų būti geriausiai puolanti „Seria A“ komanda.

Driesas Mertensas, Arkadiuszas Milikas, Lorenzo Insigne, Hirvingas Lozano, Matteo Politano, Fernando Llorente, Jose Callejonas – tik Turino „Juventus“ turi tokią galingą rotaciją puolime.

Didelės sumos už gerus puolėjus praktiškai yra klubo tradicija. Walteris Mazzarri, Rafael Benitezas, Maurizio Sarri, Carlo Ancelotti – visų jų filosofijos būdavo atakuojančios, bet ne visų pergalingos.

Gennaro Gattuso paskyrimas treneriu šia prasme buvo revoliucinis. Dėl jo pasekmių galima nemažai ginčytis. Bet „Napoli“ puolimo mašina šį sezoną daugiau šaudė tuščiais šoviniais.

V. Osimhenui dar tik 21-ieri. Jis vos metus praleido „Lille“ klube, iki tol žaidė Belgijoje. Tačiau aukštame lygyje debiutavo su trenksmu. 13 įvarčių ir 4 rezultatyvūs perdavimai sutrumpintame „Ligue1“ sezone. Dar du – Čempionų lygoje.

NIgerietis yra puikiai antrame aukšte žaidžiantis ir gerai progas realizuojantis snaiperis. Pagal stilistiką net šiek tiek primena F. Llorente. Bet baskas klube turbūt liks. Kaip ir gyva legenda D. Mertensas. Bet išvykti gali nepritapęs H. Lozano ir A. Milikas. G. Gattuso schemose vietos paprastai yra vienam puolėjui. Iš V. Osimheno tikimasi, kad (bent jau) su laiku jis ir bus pagrindinis „devintasis numeris“.

Sekite autorių „Facebook“

Dalintis: