Sekmadienį finišavo Čempionų lyga. Ta proga – geriausiųjų simbolinis vienuoliktukas.

Vartininkas Keyloras Navasas „Paris Saint Germain“ (PSG)/Kosta Rika

Permainos buvo naudingos. „Real“ reikėjo labiau marketinginio pirmojo vartininko. PSG – aukščiausio lygio vartininko. K. Navasas sužaidė nuostabų sezoną. Turėdami tokio lygio vartininką paryžiečių atakuojančios pajėgos galėjo būti ramios dėl užnugario. Kai reikėjo ir buvo įmanoma, K. Navasas gelbėjo.

Gynėjai

Kairysis kraštas Alphonso Davies Miuncheno „Bayern“/Kanada

Atliko 3 rezultatyvius perdavimus. Per labai trumpą laiką jis tapo vienu geriausių gynėjų pasaulyje. Joks 19-metis pasaulyje šiuo metu nežaidžia futbolo geriau už A. Daviesą.

Centro gynėjai

Dayotas Upamecano „Leipzig“/Prancūzija

Jam dar tik 21-eri, bet šį sezoną ryžtingai įsiveržė į centro gynėjų pasaulio elitą. Buvo tikra uola gynyboje. Jo laimėtos dvikovos buvo lemtingos kovoje dėl patekimo į pusfinalį. Sunku įsivaizduoti, kad saksai būtų nuėję taip toli su kuo nors kitu gynybos linijoje.

Presnelis Kimpembe PSG/Prancūzija

Užaugo. Jis nebėra jaunas talentingas gynėjas, kuris gali visai padoriai sužaisti kai šalia savęs turi Thiago Silvą ar Marquinhos. Dabar jis pats yra gynybos linijos stiprioji grandis, žmogus, su kuriuo nesinori stoti į kovą vienas prieš vieną. Sužaidė labai brandų sezoną. Pats laikas – jam jau 25-eri.

Dešinysis kraštas Benjaminas Pavardas Miuncheno „Bayern“/Prancūzija

Dėl sveikatos problemų vaidmuo lemiamose sezono kovose buvo kuklokas. Tačiau jau iki tol jis įrodė, kad sprendimas mokėti pinigus už mažai ką įrodžiusį ir tik pasaulio čempionate sužibėjusį jaunuolį buvo puikus. Atliko du rezultatyvius perdavimus ir buvo labai svarbus veiksnys tiek puolime, tiek gynyboje.

Atraminiai saugai

Thiago Alcantara Miuncheno „Bayern“/Ispanija

Išvyksta po puikaus sezono. Klube praleisti spetyneri metai. Pasikeitė penki treneriai. Bet visiems jis buvo viena kertinių mozaikos detalių. Tik traumos turbūt sutrukdė tapti geriausiu Europoje kuriančiu saugu. Šis sezonas buvo gulbės giesmė. Ispanas turėjo nemažai gynybinių funkcijų ir su jomis tvarkėsi puikiai. O jo perdavimai iš gilumos būdavo esminis atakų pradžios elementas. Viską vainikavo titulas Čempionų lygoje.

Thomas Partey Madrido „Atletico“/Gana

Būdamas 22-ejų grįžo į Madridą po kelių sezonų nuomoje ir gana greitai pradėjo gauti minučių net ir labai svarbių rungtynių pabaigose. Aišku, ypač tada, kai „Atletico“ pirmaudavo. Palaipsniui užaugo iki vieno geriausių Europoje griaunančių saugų. Šis sezonas – visiškas proveržis. Nors komanda vasarą neteko Rodri, bet tai nebuvo labai juntama, nes didelį žingsnį į priekį žengė afrikietis. Be jo puikaus žaidimo klubas nebūtų pasiekęs ketvirtfinalio.

Kairiojo krašto puolėjas Serge‘as Gnabry Miuncheno „Bayern“/Vokietija

9 įvarčiai Čempionų lygoje. Ypač vokietis rodė pagarbą savo šaknims – Londono „Arsenal“ auklėtinis negailestingai baudė „Tottenham“ ir „Chelsea“. Sužaidė neabejotinai geriausią karjeros sezoną ir jeigu Auksinio kamuolio apdovanojimai būtų įvykę, vokietį būtume matę bent jau TOP 10.

Atakuojantis centro saugas Kevinas de Bruyne „Manchester City“/Belgija

Tai buvo dar vienas sezonas, kai „miestiečių“ viltys ką nors ypatingo nuveikti Europoje žlugo labai anksti. Tačiau belgas kaip visada buvo aukštumoje ir įrodinėjo, kad yra vienas kūrybingiausių žaidėjų Europoje.

Dešiniojo krašto puolėjas Leo Messi „Barcelona“/Argentina

Tai nebuvo toks dominuojantis sezonas kaip ankstesni, kai argentinietis praktiškai vienas ant savo pečių išnešdavo saviškius bent iki ketvirtfinalio. Tačiau L. Messi sužaidė labai brandžiai ir solidžiai. Tik jam labai trūko didesnio komandos draugų indėlio.

Centro puolėjas Robertas Lewandowskis Miuncheno „Bayern“/Lenkija

15 įvarčių ir 5 rezultatyvūs perdavimai. Daugeliui futbolininkų tai būtų solidi statistika per 38 rungtynes nacionalinėse pirmenybėse. O lenkas tą pasiekė vos per 10 susitikimų. Šį sezoną geresnio futbolininko pasaulyje nebuvo.

Simbolinis vienuoliktukas

Treneris Rudi Garcia „Lyon“/Prancūzija

Jis gavo komandą be Ferlano Mendy, Tanguy Ndombele ir Nabilio Fekiro. Kuri su Sylvinho atrodė pamiršusi kaip gintis. Bet sugebėjo ją sustyguoti. Ne iš karto – sezonas Prancūzijoje baigėsi „Lyon“ dar nesuradus savo futbolo. Tačiau komanda tiesiog žydėjo Europoje. Žaidė kietą fizinį futbolą. Gerai gynėsi, degė noru puolime. Nebijojo jokių autoritetų. Tai – didžiausia šio sezono pelenės istorija. Turino „Juventus“ ir „Manchester City“ tai paliudys.

Sekite autorių „Facebook“

Dalintis: