Vakar daug neblogų rungtynių vyko, bet artėjant „El Clasico“ labiausiai norėjo akį užmesti į „Barcelona“. Aišku, varžovas ne tas, kuris būtų itin rimtas testas, bet vis tiek kažkoks atskaitos taškas.

Ir nors rezultatas galėtų sakyti kitaip, buvo ką veikti. Į „Ferencvaros“ įdomu žiūrėti ir todėl, kad jie pernai užkirto kelią į Europos lygą Marijampolės „Sūduvai“. Aišku, jų ir sūduviečių stilistika labai skirtinga, bet žiūrint vis lindo mintys, kaip „Camp Nou“ stadione atrodytų mūsiškiai.

Net ir prieš tokį varžovą buvo labai aišku, kokia vis dar didelė komandos priklausomybė nuo Leo Messi. Suprantu, kodėl klubo vadovybė žūtbūt norėjo dar šį sezoną išlaikyti argentinietį – turbūt tikimasi ir perkalbėti, o blogiausiu atveju gal bent uždirbti daugiau. Bet tai kažkiek trukdo ir pilnai versti naują puslapį. Jaunimui yra gera patirtis žaisti su L. Messi, bet be jo būtų daugiau atsakomybės.

Toms žvaigždėms, kurioms numatyti pirmi smuikai pasaulyje po L. Messi irgi būtų naudingiau greitesnės permainos. Philippe‘o Coutinho patirtis rodo, kaip svarbu žaidėjui žaisti savo natūralioje pozicijoje, o su L. Messi Antoine‘as Griezmannas kol kas tai gali labai retai ir neranda savęs. Ronaldo Koemano komanda dar tik ieško savęs. Džiugu, kad apskritai jauni žaidėjai gauna tiek daug laiko. Iš to ateityje tikrai bus kažkoks efektas.

Sekite autorių „Facebook“

Dalintis: