Savaitgalį prasideda Italijos futbolo čempionatas. Pagrindinis vasaros įvykis – trenerių karuselė. Kone visos stipriausios komandos naują sezoną pradeda jau su kitais treneriais. Pristatau potencialaus pirmojo dešimtuko vasaros darbus.

  1. Milano „Inter“

Pagrindinis vasaros įvykis – trenerio Antonio Conte išvykimas. Jį pakeitė Simone Inzaghi. Komanda nukentėjo ir gerokai labiau – ją paliko du lyderiai Achrafas Hakimi („Paris Saint Germain“), Romelu Lukaku (Londono „Chelsea“) ir rotacijoje vaidmenį turėjęs Ashley Youngas (Birmingemo „Aston Villa“). Atvyko keli naujokai. Būsimas atsarginis vartininkas Alexas Cordazas („Crotone“), gynėjas Denzelis Dumfriesas (Eindhoveno PSV), saugai Hakanas Calhanoglu („Milan“), Francisco Nunziatini (žaidė „Serie C“) ir puolėjas Edinas Dzeko („Roma“). Komanda tikrai susilpnėjo, bet liko labai daug svarbių praėjusio sezono žaidėjų, tad tikiu „gyvačių“ galimybės išlaikyti titulą.

2. Bergamo „Atalanta“

Vasara Bergame buvo gana rami. Atvyko nemažai naujokų, bet daugelis jų turbūt yra ateities projektai, keletas tikėtina, kad bus skolinami. Tai gynėjai: Federico Mattiello („Spezia“), Giuseppe Pezzella („Parma“), Matteo Lovato (Veronos „Hellas“), Merihas Demiralis (Turino „Juventus“), saugai Simone Muratore ir Alessando Mallamo, Marco Carraro (visi žaidė „Serie B“). Išvyko du svarbūs žmonės komandos gynybai – pagrindinis vartininkas Pierluigi Gollini ir gynėjas Cristianas Romero („Tottenham“). Komanda šiek tiek susilpnėjo, bet rimtai kovos dėl aukso.

3. Turino „Juventus“

Svarbiausi vasaros įvykiai yra du. Pirma, Gianluigi Buffono eros Turine pabaiga. Jis išvyko baigti karjeros į „Parma“. Antra, Massimiliano Allegri sugrįžimas į trenerio postą. Jis pakeitė Andrea Pirlo. Nors visą vasarą „zebrai“ siejami su Manueliu Locatelli, bet kol kas pirkinių nedaug. Į Turiną pagaliau atvyksta jau seniau įsigytas Luca Pellegrini („Genoa“) ir du ateities projektai – Albianas Hajdari („Basel“) ir Diego Stramaccioni (žaidė „Serie C“). Išnuomoti du gynėjai, kurie praėjusį sezoną buvo rotacijos žaidėjai – M. Demiralis („Atalanta“) ir Gianluca Frabotta („Hellas“). M. Allegri sugrįžimas yra labai pozityvi naujiena. Bet per menkai atnaujinta komandos sudėtis verčia kiek abejoti galimybėmis.

4. „Napoli“

Pagrindinė naujiena – trenerį Gennaro Gattuso pakeitė Luciano Spaletti. Į komandą atvyko du gynėjai, bet abu šildys suolą – Alessandro Zanoli (iš „Serie C“) ir Filippo Costa („Serie B“). Komandą paliko du svarbūs žaidėjai – po nuomos į „Chelsea“ bent jau kol kas grįžęs Tiemoué Bakayoko ir Elseidas Hysajus (Romos „Lazio“). Komanda susilpnėjo, bet tikrai kovos dėl patekimo į Čempionų lygą.

5. „AC Milan“

Pagrindinis vasaros įvykis – permainos vartininkų grandyje. Komandos legenda tapęs Gianluigi Donnarumma išvyko į „Paris Saint Germain“, o jį pakeitė Mike‘as Maignanas („Lille“). Be šio vartininko į komandą dar atvyko gynėjai Fode Ballo Touré („Monaco“), Milošas Kerkezas (Dėro ETO), saugas Tommaso Pobega („Spezia“) ir puolėjas Olivier Giroud („Chelsea“). Pasibaigus nuomai išvyko gynėjas Diogo Dalotas („Manchester United“), H. Calhanoglu perėjo į amžinų priešų „Inter“ stovyklą, o Jensas Hauge išsiųstas į Frankfurto „Eintracht“. Komanda atrodo susilpnėjusi, o tai, kad reiks žaisti dviem frontais, daug optimizmo dėl ateities nesuteikia.

6. „AS Roma“

Išvyko Paulo Fonseca. Atvyko Jose Mourinho. Tai pagrindinis vasaros įvykis. Naujuoju pagrindiniu komandos vartininku tapo Rui Patricio („Wolverhampton“), iš Brazilijos atvyko gynėjas Matias Vina, iš „Genoa“ – puolėjas Eldoras Shomurodovas. Atsisveikinta su komandos legenda tapusiu Edinu Dzeko („Inter“), vartininku Pau Lopezu („Marseille“), gynėju Bruno Peresu („Trabzonspor“). Komanda išliko panašaus pajėgumo ir mėgins įsijungti į kovą dėl Čempionų lygos.

7. Romos „Lazio“

Trenerį S. Inzaghi pakeitė Maurizio Sarri. Skambiausi pirkiniai – E. Hysajus („Napoli“), Felipe Andersonas („West Ham“). Atvyko ir gynėjai Dimitrije Kamenovičius (Belgrado „Cukaricki“), Nikolaos Baxevanos (Targovistės „Chindia“). M. Sarri kol kas nusiteikęs išbandyti ir daug jaunimo, kuris iki šiol už „erelius“ nežaidė, o praėjusį sezoną stažavosi „Salernitana“: Emanuele Cicerelli, Tiago Casasola, Patrykas Dziczekas, Cedricas Gondo. Fabio Maistro pernai žaidė „Serie B“. Komandoje kitą sezoną nežais Andreas Pereira („Manchester United“) ir Wesley Hoedtas (Briuselio „Anderlecht“). Komanda kovos dėl vietos Čempionų lygoje.

8. „Sassuolo

Komandą paliko vienas perspektyviausių Italijos trenerių Roberto De Zerbi. Jį pakeitęs Alessio Dionisi net nėra dirbęs aukščiausioje Italijos lygoje. Naujokų komandoje rasti sunku – sąlyginai jai galima vadinti trijulę, kuri šį sezoną žaidė žemesniuose divizionuose ir dar nėra gavę šanso pagrindinėje komandoje: Marco Pinato, Andrea Meroni ir Marco Sala. Svarbus gynėjas Marlonas paskui trenerį išvyko į Donecko „Shakhtar“. Nors komanda ir susilpnėjo, turėtų išlikti pirmame dešimtuke.

9. Florencijos „Fiorentina“

Nauju komandos treneriu tapo Vincenzo Italiano. Vienintelis naujokas Nicolas Gonzalezas atvyko iš „Stuttgart“. Iš išvykusiųjų kiek didesnį vaidmenį turėjo tik Valentinas Eyssericas. Komanda sustiprėjo ir turėtų finišuoti TOP 10.

10. Veronos „Hellas“

Trenerį Ivaną Juričių pakeitė Eusebio Di Francesco. Komandą sustiprino gynėjas G. Frabotta („Juventus“), saugas Martinas Hongla Yma („Antwerp“) ir puolėjas Adama Sane (žaidė „Serie C“). Išvyko nemažai žaidėjų, kurie pernai sužaidė dviženklį rungtynių skaičių: gynėjai Federico Dimarco („Inter“), M. Lovato („Atalanta“), pagrindinis vartininkas Marco Silvestri („Udinese“), saugai Stefano Sturaro („Genoa“), Ebrima Colley („Spezia“), puolėjai Eddie Salcedo („Inter“) ir Andrea Favilli („Genoa“). Komanda susilpnėjo, bet vis tiek gali finišuoti pirmame dešimtuke.

Žemesnės vietos:

11. Genujos „Sampdoria“

12. „Bologna“

13. „Udinese“

14. „Cagliari“

15. „Genoa“

16. „Torino“

17. „Venezia“

18. „Empoli“

19. „Spezia“

20. „Salernitana“

Sekite autorių „Facebook“

Dalintis: