Rudi Garcia traukiasi iš „Marseille“ (OM) vyr. trenerio posto po nesėkmingo sezono.

Komanda užėmė penktą vietą, bet svarbiausio tikslo – Čempionų lygos, nepasiekė.

OM šį sezoną labiausiai pritrūko geresnės gynybos – pagal praleistus įvarčius jie yra tik 14-a komanda. Pagrindinis galvos skausmas – praleisti įvarčiai greitose atakose bei individualios gynėjų klaidos.

Rudi Garcia komandai vadovavo beveik pilnus tris sezonus. Per tą laiką komanda nė karto neiškovojo medalių, o viso laikotarpio ryškiausias pasiekimas – UEFA Europos lygos finalas pernai.

Treneris tikrai yra kaltas dėl prastokų rezultatų. Paskutinė vasara, kai OM nukraujavo, buvo prieš trejus metus. Tada klubą paliko Steve’as Mandanda, Mitchy Batshuayi, Benjaminas Mendy ir Nicola N’Koulou. Nuo to laiko kas vasarą lyderiai likdavo, o pastiprinimo komanda sulaukdavo.

Apskritai R. Garcia atrodo kiek išsisėmęs.

Kaip „AS Roma“ treneris pasiekė du sidabrinius finišus ir komandą po trejų metų pertraukos išvedė į Čempionų lygą.

Ką jau kalbėti apie Šiaurės Barcą, kurią jis sukūrė Lilyje kai su Edenu Hazardu priešakyje stilingą atakuojantį futbolą žaidusi komanda laimėjo Prancūzijos čempionatą.

Likčiau nustebęs, jeigu po ne itin sėkmingo karjeros laikotarpio R. Garcia gautų pasiūlymą iš komandos, kuri savo tikslu laiko Čempionų lygą. Veikiausiai teks žengti žingsnį atgal.

Sekite autorių „Facebook“

Dalintis: