Man visada būna gana sunku atsakyti į klausimą, koks futbolininkas yra mano mėgstamiausias.

Bet vienas iš galimų atsakymų būtų Antoine‘as Griezmannas. Tikrai ne dėl jo muilo operų, bet dėl to, ką jis sugeba padaryti aikštėje.

„Barcelona“ yra komanda, kurią labiausiai palaikau. Todėl džiaugiuosi, kad ši ne visai skani istorija pagaliau baigėsi ir prancūzas jau yra katalonų komandos žvaigždė.

Bus labai įdomu stebėti, kaip jis pritaps komandoje. 


Viena vertus, komandai reikėjo trečio aukščiausio lygio ginklo puolime.

Po Neymaro išvykimo taip ir nesusiformavo tikras naujas didysis puolimo trejetas. Ousmane‘as Dembele dar nepatyręs ir kamuojamas traumų.

Phillipe‘as Coutinho? Didžiausias įrodymas, koks vidutiniškas (kaip tokio lygio komandai) yra treneris Ernesto Valverde, toliau kietakaktiškai mėgindamas iš jo dirbtinai lipdyti krašto puolėją, kai „Liverpool“ (ir „Barca“ 2018 metų pirmoje pusėje) jis buvo labai sėkmingas centro saugas.

Todėl ir turiu šiokio tokio nerimo dėl to, kaip Ernesto Valverde yra pasiruošęs išbandyti savo naujausią ginklą.

Svarbus faktorius yra ir Neymaro ateitis. Jeigu brazilas tikrai atvyks į komandą, manau, jog labai tikėtina, kad išvyks Luisas Suarezas. Nepaisant to, kad dabar apie tokį scenarijų nekalbama, puolimo žvaigždžių perteklius katalonams nėra reikalingas, o atsisveikinimas su urugvajiečiu būtų turbūt logiškiausias sprendimas.

Diego Simeonės schemose A. Griezmannas yra vienas iš dviejų puolėjų formacijoje 4-4-2.

„Barca“ tradiciškai žaidžia vienu puolėju. O tai reiškia, kad A. Griezmannui reiktų nukonkuruoti L. Suarezą, kuris šį sezoną visas rungtynes pradėdavo kaip centro puolėjas.

Nuostabiai pasaulio čempionate žaidęs A. Griezmannas ten buvo atakuojantis centro saugas schemoje 4-2-3-1.

Jeigu 4-4-2 „Barca“ tris kartus šį sezoną naudojo, 4-2-3-1 nematėme visai.

Ypač jeigu nebus jokių permainų, E. Valverde turbūt elgsis taip, kaip su P. Coutinho – A. Griezmannas bus krašto puolėjas. 

Tai nebūtinai yra blogas sprendimas – prancūzui tai nebūtų jokia naujiena, nors gal ir ne pats geriausias būdas išnaudoti jo talentą.

Komandai stilistiškai jis tinka. Puikiai jaučiasi su kamuoliu, atlieka juvelyrinius perdavimus, turi gerą smūgį iš toli, tad gerai realizuoja baudos smūgius.

Sekite autorių „Facebook“

Dalintis: