Laurentas Koscielny šiandien tapo ryškiausia ir labiausiai apkalbama asmenybe Londono „Arsenal“ ekipoje. Tiesa, tikrai ne už nuopelnus ar žaidimą.

„Arsenal“ gynėjo iš Prancūzijos nėra 29-erių žaidėjų sąraše, kuris kartu su treneriu štabu išvyko į Jungtines Amerikos Valstijas, kur sužais ketverias draugiškas rungtynes Kolorado, Los Andželo, Šarlotės bei Vašingtono miestuose. Kapitonas atsisakė vykti kartu su komanda. Paskutiniame sakinyje gal ir nebūtų viskas taip blogai, bet jame akį rėžia vienas žodis. Kapitonas. Žmogus, kuris turėtų būti sektinas pavyzdys komandai, kuri toli gražu negyvena pačiais geriausiais jai egzistavimo laikais, nusprendžia pasielgti štai šitaip.

Futbolo žiniasklaida skalambija, kad Koscielny paslaugomis susidomėjo trys gimtosios Prancūzijos „Ligue 1“ ekipos: Bordo „Girondins“, „Rennes“ ir Liono „Olympique“. Taip pat manoma, kad toks Laurento Koscielny elgesys yra siekis kuo greičiau paspartinti kontrakto nutraukimą su „kanonieriais“ bei išvykti namo, pasirašant sutartį su viena iš minėtųjų ekipų. Kai taip maištauja kertinė figūra komandos rūbinėje, yra mažu mažiausiai keista, žinant tai, kad Koscielny visada pasižymėjo profesionalumu ir geru elgesiu būdamas „Arsenal“ organizacijoje devynerius metus. Blogiems berniukams kapitono raištis būna suteikiamas itin retai. Laurentas niekada nebuvo laikomas tokiu. Tačiau sunku diskutuoti ar kažką tvirto teigti, nežinant klubo vidaus peripetijų ar virtuvės. Tiesa labai dažnai esti kažkur per vidurį, tačiau iš turimo informacijos kiekio, toks savęs pozicionavimas tikrai neprideda didesnės pagarbos ilgamečiam Prancūzijos rinktinės centro gynėjui.

Tuo tarpu „Arsenal“ su Unai Emery priešakyje turi dar vieną naujai „iškeptą“ galvos skausmą, nekalbant apie stagnuojantį bei dar vieną neįtikinantį ekipos transferų langą. Kaip naują rebusą ir gynybinę vietą seksis užpildyti „kanonieriams“ bus galima stebėti labai greitai.

Dalintis: