Nicolas Pepe tapo Londono „Arsenal“ žaidėju.

Iš vienos pusės, visai smagu matyti, kad komanda, kuriai tikrai reikia stiprintis, meta didelius pinigus už žaidėją, kuris gali padėti „Arsenal“ augti.

Iš kitos pusės, su puolimu dideliu bėdų pernai nebuvo – tik „Liverpool“ ir „Manchester City“ įmušė daugiau už „kanonierius“. Gynyba atskira istorija – ji tik 9-a lygoje, o šiuo metu tik Sokratį turbūt galima laikyti patikimu centro gynėju, kai komanda milžiniškus pinigus meta N. Pepei.

N. Pepe užpernai buvo dar tik superatsarginis „Angers“. Pernai – 13 įvarčių įmušęs žaidėjas, kuris daug prisidėjo prie to, kad „Lille“ neiškristų į „Ligue2“. Šiemet – žmogus, kurio 22 įvarčiai ir 11 rezultatyvių perdavimų leido klubui grįžti į Čempionų lygą.

„Lille“ pernai dažniausiai žaidė schema 4-2-3-1. Joje N. Pepe patikėtas dešinysis kraštas. U. Emery schemas kaitaliojo nemažai, bet beveik pusė rungtynių pradėta ta pačia 4-2-3-1. Tokiu atveju dešinysis kraštas būdavo Henriko Mkhitaryano erdvė. 24-erių N. Pepe tikrai yra geresnis žaidėjas už armėną.

Buvo naudojamos ir schemos su dviem puolėjais – Alexandru Lacazettu ir Pierru Emericku Aubameyangu.

Pernai tai veikė neblogai, ypač schemoje 4-3-1-2. Tačiau N. Pepe tokioje formacijoje įsivaizduoti būtų gana sunku.

3-4-1-2 ir 3-1-4-2 taip pat buvo išbandytos, tačiau kad jos veiktų, reikia ir solidaus pastiprinimo centro gynėjų pozicijose ir gerokai didesnio už įprastinį N. Pepe indėlį gynyboje.

Tad turbūt P. E. Aubameyangas šiemet daugiau negu 7 kartus rungtynes pradės kairiajame krašte ir U. Emery rinksis 4-2-3-1.

Nuojauta sako, kad N. Pepe savo vietą Šiaurės Londone ras. Jis turi gerą driblingą, gerai mato aikštę, geba rasti erdves tarp varžovų gynybos linijų, pasižymi geru smūgiu iš toli. Ir taip solidus „Arsenal“ puolimas tampa dar geresniu.

Sekite autorių „Facebook“

Dalintis: