Tokias rungtynes labai norisi laimėti. Deja. Nepavyko.

Reikia pagirti lietuvius už sugrįžimą ir įnirtingą kovą. Lukas Lekavičius šiandien buvo esminė priežastis, kodėl lietuviai grįžo į rungtynes, Renaldas Seibutis irgi primėtė nemažai gerų ir svarbių metimų. Marius taip pat fantastiškas. Trūko visai nedaug. Gaila, kad nėra teigiamo rezultato, bet reikia eiti toliau, juolab, kad apie pralaimėjimą ilgai galvoti laiko paprasčiausiai nėra, nes antro etapo kovos jau netrukus.

Pirmoji rungtynių pusė su Australija buvo tiesiog baisi, aišku, galima prikaišioti, kad oponentų žaidėjai pataikė nemažai sudėtingų metimų, bet Lietuvos rinktinės gynyba buvo labai prasta, ypač išskiriant žaidėjų komunikaciją tarpusavyje, kuomet buvo keičiamasi po užtvarų. Antros rungtynių pusės gynyba man labai imponavo, jei taip gynyboje žais, tarkim prieš Prancūzijos krepšininkus, tikiuosi gan neblogų rezultatų.

Australai išsikapanojo, o vyrukas nuotraukoje pataikė lemiamą metimą per Joną Valančiūną. „Spurs“ įžaidėjas Patty Millsas dar kartą įrodė savo, kaip individualiai nepaprastai tvirto žaidėjo galimybes. Paskui jį nespėjo niekas iš lietuvių, bet tą buvo galima prognozuoti dar prieš rungtynes. Apskritai australai šiame čempionate gali nužygiuoti labai toli, komanda subalansuota tarptautinėms pergalėms.

Dalintis: