Sezonas Vokietijoje baigėsi kone įprastu scenarijumi. Sezono pradžioje atrodė, kad laukia didelė intriga, bet antroje pusėje Miuncheno „Bayern“ įjungė aukščiausią pavarą. Šiame tekste – simbolinis vienuoliktukas, sezono staigmena ir nusivylimas.

Vartininkas Yannas Sommeris Monchengladbacho „Borussia“/Šveicarija

Žvelgiant į „Borussia“ sudėtį, akivaizdu, kad puolime talento buvo gerokai daugiau negu gynyboje. Tai, kad klubas pateko į Čempionų lygą ir pademonstravo trečią geriausią gynybą, yra didelis šveicaro nuopelnas.

Gynėjai

Kairysis kraštas Alphonso Daviesas Miuncheno „Bayern“/Kanada ,

Praėjusį sezoną 74 minutes Bundeslygoje sužaidęs 19-metis šį sezoną buvo tvirtas starto sudėties žaidėjas ir vis dažniau minimas tarp geriausių savo pozicijos žaidėjų pasaulyje. Įmušė tris įvarčius, atliko penkis rezultatyvius perdavimus ir buvo labai ryškus.

Centro gynėjai

Matsas Hummelsas Dortmundo „Borussia“/Vokietija

Sunkiai supratau, kodėl „Bayern“ atsisakė jo paslaugų po solidaus praėjusio sezono. Šis buvo ne ką prastesnis. Nors „prūsams“ trūko stabilumo – sezono pradžioje daugiau žaista keturių gynėjų schemomis, pabaigoje – trijų, bet M. Hummelsas buvo tas žmogus, kuris buvo aiškus linijos vadas ir stabiliausias žaidėjas.

Dayotas Upamecano „Leipzig“/Prancūzija

Sunku būtų surasti labiau medžiojamą jauną centro gynėją, negu D. Upamecano. Klubo gynyba buvo puiki, o D. Upamecano dominavo dvikovose. Yra tipiškas šiuolaikinis centro gynėjas, neblogai žaidžiantis kojomis. Tik laiko klausimas, kada kelsis į superklubą.

Kairysis kraštas Benjaminas Pavardas Miuncheno „Bayern“/Prancūzija

Kartais žaidėjai, kurie sužiba didžiuosiuose turnyruose ir paskui keliasi į didelius klubus, nieko neįrodo. B. Pavardo padėtis kitokia. 4 įvarčiai + 4 rezultatyvūs perdavimai. Šis sezonas jam geriausias karjeroje.

Atraminiai saugai

Joshua Kimmichas Miuncheno „Bayern“/Vokietija

Šį sezoną jis perkvalifikuotas į centro saugus. Ir šioje rolėje J. Kimmichas tampa dar efektyvesniu. 4 įvarčiai ir 7 rezultatyvūs perdavimai.

Maximilianas Arnoldas „Wolfsburg“/Vokietija

Jau antrą sezoną yra vienas geriausių žaidimo kūrėju Vokietijoje. Puikiai jaučiasi žaisdamas iš aikštės gilumos. Šį sezoną – 4 įvarčiai ir 8 rezultatyvūs perdavimai.

Atakuojantys saugai

Kairysis kraštas Serge‘as Gnabry Miuncheno „Bayern“/Vokietija

Buvo logiška tikėtis, kad šis sezonas Miuncheno atakos linijai bus pereinamasis – pirmas po daugybės metų be Francko Ribery ir Arjeno Robbeno. Tačiau taip neįvyko. S. Gnabry žengė milžinišką žingsnį į priekį, ypač kaip žaidimo kūrėjas. 12 įvarčių ir 10 rezultatyvių perdavimų.

Atakuojantis centro saugas Jadonas Sancho Dortmundo „Borussia“/Anglija

Čia galėjo būti ir Thomas Mulleris arba Kai Havertzas. Tačiau pasirinkau anglą, kuris dažniausiai šį sezoną „prūsų“ naudotoje taktinė schemoje 3-4-2-1 žaidė centre. 20-metis žengė didžiulį žingsnį į priekį. 17 įvarčių ir 16 rezultatyvių perdavimų yra nuostabi statistika. Neutralūs futbolo gerbėjai turėtų viltis, kad jis liks Dortmunde. Nes įspūdinga, ką jis galėtų nuveikti visą sezoną žaisdamas su Erlingu Haalandu.

Dešinysis kraštas Achrafas Hakimi Dortmundo „Borussia“/Marokas

Šį sezoną jis dar labiau nutolo nuo krašto gynėjo vaidmens ir dažniausiai žaisdavo wingbacku. Gynyboje jis išlieka puikus, bet nenustebčiau, jeigu ateityje apie jį kalbėtume tik kaip apie žmogų, kuris karjerą pradėjo žaisdamas gynėju. 5 įvarčiai ir 10 rezultatyvių perdavimų. Nors šansų, kad liks Dortmunde, nėra daug, bet turbūt tai būtų geriausias scenarijus A. Hakimi tobulėjimui. Madrido „Real“ (kuriam priklauso) jis vietos starto sudėtyje turbūt dar negautų, o „prūsų“ schemose jaučiasi puikiai.

Puolėjas Robertas Lewandowskis Miuncheno „Bayern“/Lenkija

34 įvarčiai. Tiek daug Bundeslygos sezone jis dar nebuvo įmušęs, o jeigu laikysis tempo ir Čempionų lygoje, gali sumušti 50 per sezoną. Nenustebkite, jeigu Auksinio kamuolio rinkimuose pateks į trejetuką.

Bundeslygos simbolinis vienuoliktukas

Treneris Marco Rose Monchengladbacho „Borussia“/Vokietija

43 metų treneris nebuvo visai nežinomas šalyje. Bet patirties nedaug – dveji metai „Salzburg“ vienintelis aukščiausio lygio įrašas biografijoje. Austrijoje pasiektas Europos lygos pusfinalis, pakeliui eliminuojant „Lazio“ ir Dortmundo „Borussia“. Taip pat nė vieno pralaimėjimo namų stadione. „Borussia“ tapo nauja sėkmės istorija. Be Thorgano Hazardo, kurį pakeitė dar mažai ką įrodę Breelis Embolo ir Marcusas Thuramas, ateitis neatrodo labai užtikrinta. Gynybos linija taip pat ne pati įspūdingiausia. Tačiau būtent trečia stipriausia Bundeslygos gynyba lėmė sugrįžimą į Čempionų lygą. Geras vartininko žaidimas, individualus Alassane Plea ir sužibusio M. Thuramo meistriškumas leido pasiekti puikų rezultatą.

Sezono staigmena „Freiburg“

Paskutinius sezonus ne taip toli nuo iškritimo zonos buvusiai komandai šiemet irgi niekas nežadėjo pirmojo dešimtuko. Bet jau beveik dešimtmetį klubui vadovaujantis Christianas Streichas pasiekė puikią 8-ąją vietą. Gera gynyba ir neblogas standartinių situacijų išpildymas buvo esminiai faktoriai. O pasiektą rezultatą klubas saugoti mokėdavo.

Sezono nusivylimas Brėmeno „Werder“

Beveik visą antrąjį sezono ratą „Werder“ praleido iškritimo zonoje. Bet pavyko gana stebuklingai išsigelbėti ir likimą lems išlikimo rungtynės. Galbūt buvo galima laukti problemų puolime išvykus Maxui Krusei, bet pirmiausiai šlubavo gynyba. Varžovai nesunkiai sulaužydavo gynybos linijas ir kurdavo progas. Legendinis klubas buvo ant prarajos krašto, bet gavo naują šansą.

Sekite autorių „Facebook“

Dalintis: