Šiandien paaiškės paskutinės keturios rinktinės, dalyvausiančios EURO 2012. Dėl idiotiškos naujosios atrankos sistemos, galimybę patekti turės Tautų lygos D diviziono komandos, o nemažai gerokai galingesnių komandų lieka už borto. Ko tikėtis šiandienos akistatose?

Vengrija – Islandija

Per šį dešimtmetį Islandija ne tik surado nemažai gerbėjų visame pasaulyje, kuriems patinka kovingas vikingų žaidimo stilius, bet ir tampa nuolatine didžiųjų turnyrų dalyve. Tačiau auksinė Islandijos futbolo karta artėja prie veteraniško amžiaus, o naujų talentų nedaug. Vengrijos padėtis priešinga – jau dabar pirmuoju smuiku griežia „Salzburg“ lyderis Dominikas Szoboszlai. Šiandien labiau tikėčiausi islandų pergalės, tačiau realu, kad jau atrankoje į 2022 metų pasaulio futbolo čempionatą islandai į kelialapį nebesikėsins.

Šiaurės Airija – Slovakija

Favoritė – Slovakija. Net ir nepaisant to, kad prastas žaidimas Tautų lygoje kainavo postą treneriui, o lemiamos rungtynės dėl patekimo į EURO 2020 bus debiutinis mačas apskritai labai menką trenerio darbo patirtį turinčiam Štefanui Tarkovičiui. Slovakija tiesiog turi gerokai daugiau talento ir Mareko Hamšiko kartai senstant, naujoji karta neatrodo blogesnė. Milanas Škriniaras, Stanislovas Lobotka, Ondrejus Duda turėtų saviškius atvesti į tikslą. Bet nebus lengva. Airiai turi labai stiprią gynybos liniją, pasižymi kovingumu ir fiziškumu. Rungtynės turėtų būti apylygės.

Serbija – Škotija

Individualiai žvelgiant Serbija turbūt yra viena iš 15 talentingiausių Europos rinktinių. Sergejaus Milinkovičiaus-Savičiaus, Filipo Kostičiaus, Luka Jovičiaus, Dušano Tadičiaus jiems pavydėtų daugelis. Tačiau jie niekaip nerealizuoja savo potencialo – net ir EURO 2020 grupės turnyre iškovotos pergalės tik prieš Lietuvą ir Liuksemburgą. Škotija turi Andrew Robertsoną, Kieraną Tierney, Scottą McTominay‘ų. Karta talentinga ir tikrai pajėgi po labai ilgos pertraukos saviškius grąžinti į futbolo aukštuomenę. Nuojautą sako, kad tai šiandien ir bus padaryta. Škotai jau daugiau nei metus nepralaimi rungtynių.

Sakartvelas – Šiaurės Makedonija

Komandos visai neseniai du kartus žaidė tarpusavyje Tautų lygoje, abejos rungtynės baigėsi lygiosiomis. Bet šiandien favoritai yra makedonai. Beje, jie į atrankos atkrintamąsias varžybas būtų pretendavę net ir pagal senesnę sistemą, nes grupėje užėmė trečią vietą. Pagrindinis pranašumas – daugiau individualaus talento. Eniso Bardhi ir Eljifo Elmo kalibro žaidėjų gruzinai neturi. Kartvelų koziris – puikus treneris Vladimiras Weissas, kuris žino, ką reiškia komandą atvesti į pasaulio čempionato atkrintamąsias varžybas. Bet šį kartą su tokiu iššūki EURO 2020 turėtų susidurti jo kolega iš Šiaurės Makedonijos.

Sekite autorių „Facebook“

Dalintis: