Šio savaitgalio svarbiausi futbolo Lietuvoje įvykiai tokie: Vilniaus „Žalgiris“ tapo Lietuvos čempionais, o mūsų futbolo rinktinė pralaimėjo Baltarusijai.

Svarbiausias dalykas abiem atvejais, kuris lėmė abiejų rungtynių baigtį, yra Lietuvos futbolo federacijos (LFF) sprendimas auksines A lygos rungtynes žaisti per rinktinių pertrauką. Matau tris galimas to priežastis:

1. Siaubinga LFF nekompetencija

2. Sąmoningas Marijampolės „Sūduvos“ žlugdymas

3. Sąmoningas kenkimas Valdui Urbonui

Realiausia – kažkokia tarpinė konfigūracija. Man sunku būtų sugalvoti skandalingesnę A lygos pabaigą, kokia yra nutikusi paskutiniu metu. LFF teigė, kad datos pasirinkime labai svarbus buvo marijampoliečių žodis, bet klubo prezidentas sakė, kad komanda nenorėjo ką tik iš saviizoliacijos kautis dėl aukso. Todėl „Žalgiris“ spardė gulinčius ir pasiėmė auksą.

Valdas Urbonas spaudos konferencijoje sakė, kad pritarė sprendimui auksinį A lygos mačą žaisti per rinktinių pertrauką, bet vargu ar jis turi pasirinkimą ir gali reikšti savo nuomonę, jeigu nori likti savo poste.

Rungtynės su Baltarusija buvo labai svarbios norint išlikti Tautų lygos C divizione, o tai gyvybiškai svarbu rinktinės tobulėjimui. Visa galva geriausia atraminiai saugai Modestas Vorobjovas ir Domantas Šimkus yra žalgiriečiai, tad rungtynes praleido. Nematę, galite spėti, kas labiausiai prisidėjo prie dviejų praleistų įvarčių. Atsakymas aiškus – būtent tie, kurie turėjo Vorobjovą ir Šimkų pakeisti.

Taip, problemų būta ir gerokai daugiau Lasickas ir Beneta kairiajame krašte buvo nuliniai puolime ir vargo gynyboje. Slivka šį kartą net ir nepaisant brangios klaidos buvo turbūt geriausias ir aktyviausias žaidėjas. Utkus taip pat po savo klaidos darė ir daug gerų sprendimų. Bet su Vorobjovu ir Šimkumi ramybės ir užtikrintumo gynyboje būtų buvę gerokai daugiau, nes kalbant apie gynybines funkcijas, šiandien daugmaž su savo darbu susitvarkė tik Egidijus Vaitkūnas. O žalgiriečių duetas puikiai moka griauti varžovų atakas dar pradinėse jų fazėse.

Lietuva niekada nebuvo ta komanda, kuri gali prieš tankią varžovų gynybą atžaisti dviejų įvarčių deficitą. Taigi, LFF pastangomis trečiadienio rungtynės išvykose su Kazachstanu bus žūtbūtinės. Čia jau Šimkus ir Vorobjovas žais. Gal viskas baigsis gerai. Bet kam reikia tokios rizikos ir kabinetinės A lygos pabaigos?

Sekite autorių „Facebook“

Dalintis: