Aišku, kad rungtynių svarba visiškai kito lygio, bet Žalgiriui tokios rungtynės yra kaip skola už 2004 metus ir Tel Avivą. Rungtynės jau praktiškai buvo pralaimėtos, bet pavyko stebuklingai išsigelbėti.

Stebuklo receptai paprasti – po 28 minučių iš eilės gana prastos gynybos, Žalgiris pradėjo intensyviai gintis, o puolime atsirado daugiau agresyvumo pagaliau įsisąmoninus, kad varžovai turi keturias pražangas.

Thomas Walkupas ir Marius Grigonis atliko baigiamuosius vaidmenis. Bet šiaip rungtynės geros buvo gal tik 12 minučių. Pirmas kėlinys, kai Žalgiris nuostabiai žaidė gynyboje, bet varžovai pataikė nelogiškus tritaškius. Ir pati pabaiga. O šiaip iki gero žaidimo šiandien buvome labai labai toli.

Ketvirtame kėlinyje leista varžovams pabėgti pirmiausiai dėl to, kad jie tuos keturis labai svarbius tritaškius sumetė laisvi. Daug kaltės tenka ir Martino Schillerio schemoms, kažkodėl jis per dažnai vėl grįžta prie tų idėjų, kurių jau buvo atsisakęs dėl neveiksmingumo. Varžovų spurto buvo galima išvengti ir tada, jeigu tiesiog Žalgiris būtų agresyviau žaidęs puolime, kai varžovai jau buvo susirinkę keturias pražangas.

Vėl Žalgiris eilinį kartą neblogai kovoja su varžovų lyderiu (šį kartą Kostu Slouku), bet atvargę daug minučių paskui sminga žemyn, kai jis išimamas. Aš nežinau kodėl Martinas Schilleris yra vienas iš nedaugelio žmonių, kuris nesupranta, kad kai aikštėje yra Vasilis Spanoulis, jį būtina atakuoti gynyboje.

Problemų yra. Daugelį turų neefektyvus Lukas Lekavičius. Vėl trūko ir geresnio Nigelo Hayeso žaidimo. Aukštus pažymius šiandien nusipelno gauti tik fantastiškai žaidęs Joffrey Lauvergne‘as, vėl stabiliai žaidęs (galėjo gauti net dar daugiau minučių) Paulius Jankūnas, Augustinas Rubite‘as. M. Grigonį galima pagirti už tai, kad neskaitant ketvirto kėlinio, nebandė piktnaudžiauti individualiu žaidimu, kai varžovai tikrai sėkmingai su juo tvarkėsi, bet gerai skirstė kamuolį.

Nors Žalgiris sužaidė prastokas rungtynes, varžovai nebuvo geresni. Mes jiems tik leidome per daug. Nesinori, kad į šias rungtynes būtų žiūrima tik per emocinę prizmę, reikia mokytis iš klaidų.

Sekite autorių „Facebook“

Dalintis: