KMT finalo laukiau kaip testo. Visgi „Lietkabelis“ turbūt yra arčiausiai eurolyginio iššūkio Žalgiriui iš visų Lietuvos komandų.

Bet rungtynės nebuvo labai įdomios, trūko kokybės. Abi komandos neblogai gynėsi, bet puolant buvo daugokai nekokybiško žaidimo epizodų. Prieš grįžimą į Eurolygą teigiamai nuteikia tai, kad apskritai šios kelios savaitės komandai turėjo būti proga kiek atsikvėpti ir grįžti šviežesniems.

Šiandien visa galva geriausias aikštėje buvo Thomas Walkupas. Rinko taškus, puikiai organizavo žaidimą, buvo fantastiškas gynyboje. Nigelas Hayesas buvo vienas tų, kurių agresyvi gynyba leido Žalgiriui rungtynių pradžioje pabėgti. Nors Joffrey Lauvergne‘as pridarė labai daug klaidų, bet neskaitant to, buvo labai efektyvus ir užtikrintas puolime.

Gaila, kad itin prastos rungtynės buvo Artūrui Milakniui, dėl to treneris net ir susiaurino rotaciją gynėjų grandyje. Kiek nuvylė Rokas Jokubaitis ir Marius Grigonis. Rokas kartais piktnaudžiaudavo metimais, o Grigonis ir prieš pertrauką Eurolygoje atrodė kiek nusėdęs.

Visgi, labiausiai nuviliantis KMT dalykas buvo pati renginio organizacija. Manau, kad pandeminės aplinkybėmis pompastika nereikalinga, dalyvauti turi tie, be kurių viskas tiesiog negalėtų vykti. Medaliai buvo sudėti, kad būtų mažesnis kontaktas, bet kas iš to, jeigu sveikinantieji vis tiek žūtbūt nori paspausti ranką (bent jau anksčiau tokio kontakto užtekdavo susiveikti bilieto į saviizoliaciją) ar net apkabinti. Aišku pakliūti į nuotrauką irgi, net jeigu dėl to ir reiktų susispausti.

Karūnos krepšininkams nebūtų nukritę nuo galvų, jeigu apdovanojimo ceremonijoje visi būtų su kaukėmis. Sportininkai turi rodyti gerą pavyzdį. O ne tokį, koks dabar, kai vaikai galėjo matyti, kad jeigu esi krepšinio žvaigždė, gali nesisaugoti ir nepaisyti taisyklių, kurios galioja kitiems.

Aišku, viršūnė buvo tai, kai transliacijos pabaigoje vedėjas visai žymiai pavėlavo normaliai užsidėti kaukę ir provokavo Paulių Jankūną klausdamas, kur komanda planuoja pažeidinėti karantino sąlygas. Suprantu, kad žalgiriečiai gali sau leisti tyliai ramiai nekrisdami per daug į akis atšvęsti klubo būstinėje. Bet man būtų gražiau, jeigu Jankūnas būtų aiškiai pasakęs, kad jokios šventės nebus ir būti negali. Kai tūkstančiai lietuvių ilgai nematė šeimos narių, gėdinga kamantinėti apie šventimą.

Sekite autorių „Facebook“

Dalintis: