Po siaubingo pasaulio čempionato Rusijoje, Vokietija nėra tikra ar tokio scenarijaus pavyks išvengti EURO 2020. Gana silpnai Vokietija atrodė Tautų lygoje (Ispanijai pralaimėjo 0:6), o pasaulio čempionato atrankoje namie pralaimėjo Šiaurės Makedonijai. Tai bus paskutinis Joachimo Lowo turnyras su Vokietija – po jo rinktinės vairą perims Hansas Dieteris Flickas, ilgametis asistentas, puikiai dirbęs su Miuncheno „Bayern“. Aišku, kad J. Lowui norėtųsi pasitraukti aukšta nata. Todėl jis net pasiryžo vėl į komandą kviesti anksčiau savo nurašytus veteranus Thomasą Mullerį ir Matsą Hummelsą.

FIFA reitingas: 12 vieta

Varžovai grupės turnyre: Portugalija, Prancūzija, Vengrija .

Pastarieji pasaulio čempionatai

Atranką į 2010 metų pasaulio čempionatą Vokietija įveikė be pralaimėjimų ir grupėje aplenkė pagrindinę konkurentę Rusiją. Treneris J. Lowas gana drastiškai atjaunino komandos sudėtį, todėl netrūko skeptikų. Grupės varžybose Vokietija sutriuškino Australiją, gana netikėtai pralaimėjo Serbijai, bet pergalė prieš Ganą garantavo pirmą vietą grupėje. Atkrintamosiose varžybose vokiečiai demonstravo fantastišką futbolą – sutriuškino Angliją ir Argentiną, bet pusfinalyje juos sustabdė Ispanija. Antrą kartą iš eilės iš pasaulio čempionatų Vokietija grįžo su bronza.

Atrankoje į EURO 2012 Vokietija laimėjo visas 10 rungtynių. Čempionate jie pateko į mirtininkų B grupę. Minimaliais rezultatais buvo įveikti visi varžovai – portugalai, danai ir olandai. Ketvirtfinalyje vokiečiai įveikė Graikiją, o pusfinalyje gana netikėtai vokiečių žygį sustabdė italai.

2014 m. Pasaulio čempionato atranka jau tradiciškai įveikta be pralaimėjimų. Grupės varžybose vokiečiai sutriuškino Portugaliją, sužaidė lygiosiomis su Gana ir įveikė JAV. Aštuntfinalyje tik po pratęsimo pavyko palaužti Alžyrą, ketvirtfinalyje prieš Prancūziją taip pat laimėta po labai sunkios kovos. Savo sugebėjimus vokiečiai parodė pusfinalyje 7:1 sutriuškinę Braziliją. Finale prieš Argentiną kulminacija nusikėlė į pratęsimą ir Mario Gotzes įvartis tapo auksiniu.

EURO 2016 atrankoje Vokietija vos vienu tašku pralenkė Lenkiją, trimis – Airiją. Šios komandos po kartą sugebėjo parklupdyti pasaulio čempionus. Nors realios grėsmės praleisti EURO 2016 nebuvo, tačiau atrankoje vokiečiai buvo gana blankūs. Grupės varžybose žaidimas taip pat nebuvo įtikinantis. Gana sunkiai įveikta Ukraina, nulinės lygiosios su Lenkija, blankiose rungtynėse nugalėta Šiaurės Airija. Tačiau aštuntfinalyje užtikrintai 3:0 sumušta Slovakija. Ketvirtfinalyje vokiečiai patvirtino savo, kaip baudinių serijų ekspertų reputaciją ir eliminavo Italiją. Tačiau šeimininkai prancūzai buvo per kietas riešutas.

2018 metų Pasaulio futbolo čempionato atranka įveikta be pralaimėjimų, pagal įmuštus įvarčius pirma vieta pasidalinta su Belgija. Didesnio taškų skirtumo, negu 11, kuriais vokiečiai pralenkė Šiaurės Airiją, nebuvo jokioje kitoje Europos zonos atrankos grupėje. Tačiau jau pirmose pasaulio čempionato grupėse varžybose 0:1 pralaimėta Meksikai. Tik Toni Krooso šou rungtynių pabaigoje leido 2:1 palaužti Švediją. Likimas sprendėsi kovoje su Pietų Korėja. Vokiečiams niekaip nesisekė pralaužti darnios azijiečių gynybos, o rungtynių pabaigoje jie praleido du įvarčius ir namo išvažiavo jau po grupės varžybų.

Kelias į EURO 2020. Vienintelį kartą atrankoje Vokietija suklupo namie žaisdama su Nyderlandais. Kitos septynerios rungtynės laimėtos ir grupėje užimta pirmoji vieta.

Prognozuojama sudėtis

Žaidėjų klubai

  1. Miuncheno „Bayern“
  2. Dortmundo „Borussia“
  3. Londono „Chelsea“
  4. Monchengladbacho „Borussia“
  5. „Leipzig“
  6. Londono „Chelsea“
  7. „Manchester City“
  8. Miuncheno „Bayern“
  9. Miuncheno „Bayern“
  10. Miuncheno „Bayern“
  11. Miuncheno „Bayern“

Jeigu anksčiau Vokietijos rinktinė priminė Miuncheno „Bayern“ – galingą ir patikimą, dabar ji panašesnė į Dortmundo „Borussia“ – gražus futbolas ir jokių garantijų dėl rezultato. Gana silpnai atrodo gynybinis ansamblis, o saugų ir puolimo linijose žaidėjų pasirinkimas platus. Įdomus trenerio sprendimas buvo po pertraukos į rinktinę grąžinti T. Mullerį ir M. Hummelsą, bet jie veikiausiai starto sudėtyje nežais.

Treneris. Joachimas Lowas. 61 metų J. Lowas trenerio karjerą pradėjo dar nepakabinęs bucų ant vinies. 1994 metais ėmė treniruoti Šveicarijos „Winterthur“ jaunimo komandą, tuo metų atstovaudamas pagrindinei klubo komandai. 1994-1995 žaidė regioninėje Šveicarijos lygoje ir kartu treniravo jau pagrindinę „Frauenfeld“ komandą. 1995 metais buvo pakviestas į „Stuttgart“ trenerių štabą, po metų jau tapo pagrindiniu klubo treneriu. Su juo laimėjo Vokietijos taurę ir pasiekė Taurių laimėtojų taurės finalą. Po dviejų sezonų gimtinėje, sėkmė nusisuko. 1998-2001 metais nesėkmingai darbavosi su Turkijos klubais, nepajėgė išgelbėti „Karlsruher“ klubo nuo iškritimo į trečią Vokietijos lygą. 2001-2002 su Insbruko „Tirol“ tapo Austrijos čempionu, bet neteko darbo klubui bankrutavus. 2003-2004 dirbo su Vienos „Austria“, tačiau ne itin sėkmingai ir kovą paliko komandą. Nuo 2004 metų darbuojasi Vokietijos rinktinės štabe, nuo 2006 metų yra vyriausias treneris.

Žvaigždė. Joshua Kimmichas. 26 metų saugo ir gynėjo pozicijose galintis žaisti futbolininkas būdamas 12 metų pateko į „Stuttgart“ akademiją. Čia jis praleido šešerius metus, tačiau nesuspėjo debiutuoti vyrų komandoje ir buvo parduotas į tuomet trečioje Bundeslygoje žaidusį „Leipzig“. Klube jis praleido du sezonus ir abiejuose buvo svarbus komandos žaidėjas. Po įtikinančio pasirodymo antroje Bundeslygoje, 2015 m. vasarą parduotas Miuncheno „Bayern“ už 7 milijonus eurų. Neprapuolė ir čia – greitai įgavo trenerių pasitikėjimą ir tapo svarbiu ginklu. 6 kartus Bundeslygos čempionas, kartą Čempionų lygoje triumfavęs (ir tą sezoną tapęs geriausiu turnyro gynėju) J. Kimmichas puikiai kontroliuoja žaidimą, pasižymi galingu smūgiu iš toli, yra geras standartinių padėčių ekspertas, puikiai kontroliuoja kamuolį, preciziškai atlieka perdavimus iš krašto į baudos aikštelę. 2014 m. Europos U-19 čempionas į vyrų rinktinę kviečiamas nuo 2016 metų.

Sekite autorių „Facebook“

Dalintis: