Dalis dalykų Vokietijoje yra stabilūs – eilinį čempionų titulą iškovojo Miuncheno „Bayern“. Tačiau buvo ir netikėtumų – Čempionų lygoje kitą sezoną žais „Wolfsburg“, Europoje rungtyniaus Berlyno „Union“, o į antrąją Bundeslygą iškeliauja Gelzenkircheno „Schalke“ ir Brėmeno „Werder“. Pristatau simbolinį sezono vienuoliktuką, sezono staigmeną ir nusivylimą.

Vartininkas Koenas Casteelsas „Wolfsburg“/Belgija

Sužaidė puikų sezoną. „Vilkų“ gynyba buvo antra geriausia lygoje. Puikus belgo žaidimas labai daug prie to prisidėjo.

Gynėjai

Kairysis kraštas Raphaelis Guerreiro Dortmundo „Borussia“/Portugalija

Po ne pačio įtikinamiausio praėjusio sezono netrūko kritikų, kurie teigė, kad „prūsams“ būtų verta parduoti portugalą. Dabar nebent norinčių įsigyti žaidėją skaičius turėtų gerokai išaugti. Įmušė penkis įvarčius ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų.

Centro gynėjai

Matsas Hummelas Dortmundo „Borussia“/Vokietija

Sužaidė labai brandų sezoną. Puikiai tvarkėsi gynyboje, įmušė net penkis įvarčius. Ne atsitiktinai vėl sulaukė kvietimo grįžti į Vokietijos rinktinę.

Willi Orbanas „Leipzig“/Vengrija

Vien dėl savo amžiaus daugiau dėmesio sulaukia jo kolegos Dayotas Upamecano ar Ibrahima Konate. Bet šį sezoną būtent vengras buvo gynybos linijos lyderis ir įmušė gana daug – keturis įvarčius.

Dešinysis kraštas Emre Canas Dortmundo „Borussia“/Vokietija

Žaidė penkiose skirtingose pozicijose ir niekur neprapuolė. Kietas gynyboje, jis daug prisidėjo ir prie puolimo – 4 rezultatyvūs perdavimai.

Atraminiai saugai

Joshua Kimmich Miuncheno „Bayern“/Vokietija

Demonstruoja bene brandžiausią futbolą karjeroje. 4 įvarčiai ir 10 rezultatyvių perdavimų.

Maximilianas Arnoldas „Wolfsburg“/Vokietija

Po tokio sezono galėjo tikėtis ir sugrįžimo į Vokietijos rinktinę. Iš gilumos meistriškai konstravo „vilkų“ atakas. 3 įvarčiai ir 6 rezultatyvūs perdavimai –statistika neparodo jo realaus vaidmens.

Kairiojo krašto saugas Filipas Kostičius Frankfurto „Eintracht“/Serbija

Jis vertas ir gerokai didesnio klubo. 4 įvarčiai ir 14 rezultatyvių perdavimų. Jis buvo antras geriausias Bundeslygos kūrėjas.

Atakuojantis centro saugas Thomas Mulleris Miuncheno „Bayern“/Vokietija

Vienintelis žmogus su dviženkliais skaičiais tiek įvarčių, tiek rezultatyvių perdavimų grafose. Geriausias Bundeslygos kūrėjas. 11 įvarčių ir 18 rezultatyvių perdavimų.

Dešiniojo krašto saugas Jadonas Sancho Dortmundo „Borussia“/Anglija

Sezoną kėsinosi sugadinti traumos. Tačiau net ir su mažesniu minučių skaičiumi, sunkiai rastų konkurentų. 8 įvarčiai ir 11 rezultatyvių perdavimų.

Puolėjas Robertas Lewandowskis Miuncheno „Bayern“/Lenkija

41 įvartis ir naujas Bundeslygos rekordas. 7 rezultatyvūs perdavimai. Nepaisant to, kad klubui šis sezonas prastesnis už parėjusį, ne veltui lenkas linksniuojamas tarp kandidatų vėl tapti geriausiu pasaulio futbolininku.

Treneris Ursas Fischeris Berlyno „Union“/Šveicarija

Du kartus Šveicarijos čempionas Vokietijoje nebuvo sutiktas su fanfaromis. Bet pirmu mėginimu išvedė klubą į Bundeslygą, pernai užtikrino komandai išlikimą joje, o šiemet finišavo garbingoje 7 vietoje ir pramušė kelią po 20 metų pertraukos grįžti į Europos turnyrus, nors daug kas prognozavo iškritimą į antrą divizioną. Komandos stiprybė buvo gynyba – praleido mažiau įvarčių už „Bayern“. Puolime buvos sunkiau, bet gelbėjo puikiai atidirbtos standartinės padėtys. Bus labai įdomu stebėti šį klubą Europoje.

Sezono staigmena Berlyno „Union“

Sezono nusivylimas Gelzenkircheno „Schalke“

Nuo 1991 m. Bundeslygoje rungtyniavusi Gelzenkircheno „Schalke“ iškrito į žemesnį divizioną. 7 kartus Vokietijos čempionai turi turtingą investuotoją „Gazprom“, bet ne viską lemia pinigai. Tiesiog paskutinius sezonus investicijos į komandą nebuvo labai didelės. Talentai ir toliau išvykdavo į didesnius klubus, bet sunkiau sekėsi užauginti pamainą. Tačiau ženklų, kad laukia antroji Bundeslyga, nebuvo. Kai buvo sustabdytas praėjęs sezonas, „mėlynieji“ buvo šeštoje vietoje. Tačiau po sezono atnaujinimo per aštuonis turus iškovojo du taškus. Visgi, vadovai toliau pasitikėjo Davidu Wagneriu. Tačiau šį sezoną klubui spėjo pavadovauti net penki strategai, bet nė vienas nesurado pergalių recepto. Vos dvi pergalės per visą sezoną. Blogiausia gynyba ir blogiausias puolimas lygoje (antra blogiausiai besiginanti komanda praleido 22 įvarčiais mažiau). Tik trys žaidėjai įmušė daugiau negu po įvartį. Pavesdavo prasta progų realizacija. Gynyboje – per daug individualių klaidų, silpnas žaidimas prieš varžovų lyderius, prasta gynyba standartinėse padėtyse, daug erdvių varžovams. „Mėlynieji“ – legendinis klubas. Jie dar grįš. Bet dabar laukia sunkus laikas laižantis žaizdas ir ieškant išeičių.

Sekite autorių „Facebook“

Dalintis: