Italijos ir Ispanijos pusfinalis buvo labai kitoks, negu tikėjausi prieš rungtynes.

Tikrai nemaniau, kad Italija leis Ispanijai tiek ilgai kontroliuoti kamuolį (o kartu ir žaidimą). Ispanija net nelabai pajuto, kad žaidžia su kita komanda, kuri siekia dominuoti su kamuoliu. Aikštėje didžiąją rungtynių dalį dominavo vienos krypties eismas. Ispanai parodė, kad Italijos gynyba yra visai pažeidžiama. Jie susikūrė neblogų progų ir tikrai su geresne realizacija galėjo laimėti rungtynes. Įvertinant su kuo Ispanija žaidė, jie turbūt turėjo savo geriausią pasirodymą EURO 2020. Nesijautė, kad jie šiame čempionate jau buvo sužaidę du pratęsimus ir po slogaus ketvirtfinalio buvo daugelio iš anksto nurašyti pusfinaliui.

Italai buvo labai nuviliantys. Buvo galima tikėtis, kad jie su kamuoliu praleis mažiau laiko, negu buvome įpratę. Bet po rungtynių su Belgija, kuriose Italija visiškai kontroliavo žaidimą maniau, kad ispanų kamuolio kontrolės persvara nebus tokia įspūdinga, italai turės savo atkarpų su kamuoliu ir jeigu kiti varžovai priversdavo Ispanijos gynybą braškėti, tai italai tuo labiau. Juk jie šiame čempionate jau įrodė, kokie pavojingi gali būti greitose atakose. Vakar irgi parodė, bet tik vieną kartą. Didžioji dalis kitų bandymų pereiti į greitą puolimą buvo nesunkiai numarinami įspūdingai efektyvaus ispanų presingo arba nevykusių tolimų aukštų perdavimų. Viskas veikė taip, kaip turėtų, tik nedidelę 20 minučių atkarpą tarp įvarčių, kai Italija turėjo dvi visai geras progas uždaryti rungtynes. Visą čempionatą braškėjusi ispanų gynyba net nebuvo deramai patikrinta.

Ispanija puikiai Italiją nuleido ant žemės. Jeigu anglai šiandien neprisivirs košės (o čia gali būti visko), po neišraiškingo pusfinalio vargu ar Italija bus favoritė. Bet taip gal dar geriau. Anglija ir Danija yra kitokio stiliaus komandos. Italai puikiai pamatė, kad yra pažeidžiami, tad finale tikrai nenuvertins savo varžovų ir bus maksimaliai atsidavę, kad pasiektų savo tikslą.

Sekite autorių „Facebook“

Dalintis: