Ronaldo Koemano laikas „Barcelona“ baigėsi taip, kaip ir turėjo baigtis. Dabar jis turbūt visai gailisi, kad paliko Nyderlandų rinktinę, kurioje jam visai gerai sekėsi.

Buvo naivu tikėtis, kad jau 58-erių metų sulaukęs treneris, kuris niekada nėra dirbęs su superklubais, staiga pradės rodyti puikius rezultatus. Tris kartus Nyderlandų lygą ir dvi Karaliaus taures Ispanijoje laimėjęs treneris tiesiog nebuvo pasiruošęs tokio lygio iššūkiui.

Aišku, pati komandos sudėtis yra ribota ir gana chaotiškai sukomplektuota. Dažnai remiantis ne futbolo, o ekonomine logika.

Niekas ant R. Koemano per daug nepyktų, jeigu rezultatai ir nebūtų žėrintys, bet matytume aiškią ir logišką darbo kryptį. Dabar komandoje bene stipriausia grandis yra puolimas su Ansu Fati, Kunu Aguero, Memphiu Depay ir Philippe Coutinho. Visi net netilptų į starto sudėtį, bet vis tiek kažkodėl mistiškai vietą puolime gauna gynėjas Sergino Destas. M. Depay ir P. Coutinho individualiai yra turbūt stipriausi atakuojantys žaidėjai klube. Visa schema turėtų būti pritaikoma taip, kad atskleistų jų galimybes. Tačiau čia kartais kartojasi Antoine‘o Griezmanno, kurio treneris tiesiog nemokėjo išnaudoti, istorija. Aišku, treneris suteikė šansus Pedri, Gavi, Ronaldui Araujo. Tai puiku komandos ateičiai.

Problemų daug, ypač gynyboje. Varžovams leidžiama susikurti daug progų, paliekama daug erdvių, šlubuoja gynyba greitose atakose, nelaimimos oro dvikovos.

Geriausias bedarbis rinkoje yra Antonio Conte, bet kažin ar tai būtų geras pasirinkimas atsižvelgiant į sudėtį ir klubo padėtį.

Favoritas perimti komandos vairą yra Xavi. Nepatyręs, bet pati rinka reikalauja imtis panašaus sprendimo, nes gero sprendimo tiesiog dabar rasti nepavyktų. Galintys pagerinti reikalus dabar yra užimti kitais darbais.

Sekite autorių „Facebook“

Dalintis: