Visada norisi po „Žalgirio“ rungtynių ieškoti pozityvo. Bet šį kartą jį rasčiau tik tada, jeigu tai padėtų Motiejūnui greičiau suktis stiprinant komandą. Labiausiai reikia „ketvirtojo numerio“ ir padoriau besiginančio gynėjo. Šios abi spragos šiandien buvo gana akivaizdžios, net ir įvertinus tai, kad nebuvo pilnos komplektacijos. Tyleris Cavanaugh nebūtų išgelbėjęs „Žalgirio“. Aišku, rinkoje padėtis nėra labai lengva. Iš kitos pusės, ji priklauso ir nuo to, kiek gali sau leisti išleisti ir netikiu, kad Žalgiris pasiekęs savo galimybių lubas.

Šiandien daug dalykų buvo labai prasti. Tritaškių pataikymas, agresyvumo stoka puolime, kur neatletišką kauniečių gynybos liniją „Maccabi“ lengvai neutralizuodavo. Per daug klaidų. Labai silpną vakarą turėjo Marekas Blaževičius, likęs be taškų ir atkovojęs vos du kamuolius. Janis Strelniekas aikštėje prapuolė – svaidė tritaškius pro šalį, atliko vos vieną rezultatyvų perdavimą, praktiškai tą patį galima pasakyti apie Kalnietį, kuris atliko vos 2 rezultatyvius perdavimus ir pametė tris kamuolius. Ulanovas apskritai labai mažai metė į krepšį ir toliau atrodo išsiderinęs. Emmanuelis Mudiay vos per 13 minučių atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir nors atakavo prastai, bet tiesiog stokojo laiko kažką daugiau parodyti. Lekavičius prametė net 5 dvitaškius. Ir iš Jankūno norėjosi daugiau. Tai, kad padorias rungtynes iš išretėjusios priekinės linijos sužaidė tik Joshas Nebo, buvo labai svarbus faktorius.

J. Nebo ir buvo geriausias žalgirietis, nors vieno kamuolio iki dvigubo dublio pritrūko, o gynyboje tikrai ne visada buvo priimami protingi sprendimai. Puikus buvo ir Milaknis, surinkęs 17 taškų.

Stambule lengviau nebus, o pirmos pergalės turbūt bus galima paieškoti tik kitą savaitę.

Sekite autorių „Facebook“

Dalintis: