Čempionų lygos grupių etape liko vos šeši nežinomieji. Ko laukti šiandien prasidedančiame paskutiniame atrankos etape?

Prahos „Slavia“ – Herningo „Midtjylland“

Čekai Čempionų lygoje žaidė pernai. Pateko į mirtininkų grupę, joje tikrai žibėjo, bet iki trečios vietos trūko. Laimėdavo širdis, o ne rungtynes. Danų klubai patekimas į Čempionų lygą būtų debiutas šiame turnyre. Nors jie yra Danijos čempionai, bet žaidimas po sezono atnaujinimo tikrai nebuvo įtikinantis, o ir naująjį sezoną Herningo komanda pradėjo kukliai. „Slavia“ Čekijos lygoje žengia lyderių grupėje, o paskutinį pralaimėjimą patyrė dar kovo 1-ąją. Nors danai Europoje ir žaidžia labai solidžiai, bet daugiau šansų grįžti į Čempionų lygą turi „Slavia“.

Tel Avivo „Maccabi“ – „Salzburg“

Austrų sirgaliai paskutiniu metu jau galėjo įprasti prie gana sėkmingų sezonų Europoje ir naujų žvaigždžių gimimo Zalcburge. Žydai keturis metus nežaidė Čempionų lygos grupių etape. Jų padėtis gana panaši į anksčiau aprašytų danų – labai kuklus startas vietinėje lygoje ir užtikrintas žygiavimas Europoje. Marijampolės „Sūduvos“ skriaudikams „Salzburg“ barjeras bus per aukštas. Žydų sudėtis gerokai silpnesnė. Austrai šiuo metu žaidžia intensyvesniu grafiku, bet jie jau po antro turo nacionaliniame čempionate yra vienvaldžiai lyderiai. Nepralaimėtų oficialių rungtynių serija tęsiasi nuo kovo. Ir vargu ar ji nutruks.

„Krasnodar“ – Salonikų PAOK

Viena iš lygiausių porų. Rusų klubas yra vienas iš stabiliausių ir geriausiai valdomų visoje šalyje. Čempionų lygoje debiutuoti galimybės dar neturėjo. Salonikų PAOK taip pat dar nėra žaidusi modernioje Čempionų lygoje. Kažkuris klubas perrašys savo istoriją. Nuo liepos 1-osios be pralaimėjimų žaidžiantys graikai atrodo rimtesni kandidatai. Jie eliminavo galingą Lisabonos „Benfica“. Jų laukia ne itin sudėtingas grafikas artimiausiomis savaitėmis. Rusai kukliai startavo vietinėse pirmenybėse. Bet paskutines dvejas rungtynes laimėjo 10:2. Visgi, namų pranašumą turintys graikai turėtų žengti toliau.

Pirėjo „Olympiacos“ – Nikosijos „Omonia“

Kipriečiai bandys kurti istoriją. Ir jiems gali pavykti. Oficialių rungtynių jie nepralaimėjo nuo vasario 9-osios. Iš Čempionų lygos jie eliminavo jau ne vieną labai pajėgią komandą. Neblogai žygiuoja ir nacionalinėse pirmenybėse. Graikai po sezono atnaujinimo sužaidė dar nedaug rungtynių. Ir jie atrodo visai pažeidžiami. Kodėl gi ne sensacija?

„Molde“ – Budapešto „Ferenvaros“

Nė vienas šių klubų negali pasižymėti dažnu žaidimu Europos turnyrų grupės etapuose. Vengrai jau tris mėnesius žengia be pralaimėjimų. Norvegų forma ne įspūdinga ir jie tikrai nėra tikri tuo, ar kitą sezoną žais Europoje. Sudėtys apylygės, tad tai, kad ant didesnės bangos dabar yra „Ferencvaros“, gerokai didina jų galimybes.

„Gent“ – Kijevo „Dinamo“

Ukrianiečiai futbolo flagmano pozicijas šalyje rimtai užleido Donecko „Shakhtar“. Bet turi gerą šansą grįžti į Čempionų lygą. Jie oficialių rungtynių nepralaimėjo nuo liepos 4-osios ir naują sezoną pradėjo gana aukšta nata. „Gent“ iš 6 Belgijos čempionato rungtynių pralaimėjo ketverias. Jie toli nuo geriausios formos, tad patekti į Čempionų lygą vargu ar pavyks.

Sekite autorių „Facebook“

Dalintis: